Κόσμος

Μόσχα: Προβοκάτσια των Ουκρανών εθνικιστών η φωτιά στη Ζαπορίζια

«Τη νύχτα το εθνικιστικό καθεστώς του Κιέβου επιχείρησε μια τερατώδη προβοκάτσια δίπλα στον πυρηνικό σταθμό Ζαπορόζιε, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων»

Μόσχα: Προβοκάτσια των Ουκρανών εθνικιστών η φωτιά στη Ζαπορίζια
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Για προβοκάτσια Ουκρανών σαμποτέρ στον πυρηνικό σταθμό στη Ζαπορίζια κάνει λόγο το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Τη νύχτα το εθνικιστικό καθεστώς του Κιέβου επιχείρησε μια τερατώδη προβοκάτσια δίπλα στον πυρηνικό σταθμό Ζαπορόζιε, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ρωσικών δυνάμεων. Γύρω στις 02:00 π.μ., ρωσική μονάδα περιπολίας εκεί δέχθηκε επίθεση από ουκρανική ομάδα σαμποτέρ. Για να προκληθούν ανταποδοτικά πυρά, από τα παράθυρα του εκπαιδευτικού κτιρίου έξω από το πυρηνικό εργοστάσιο άνοιξαν σφοδρά πυρά κατά της Ρωσικής Φρουράς. Τα σημεία βολής των Ουκρανών σαμποτέρ στο κτίριο κατεστάλησαν. Βγαίνοντας από το κτίριο, η ουκρανική ομάδα το πυρπόλησε. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έσβησαν τη φωτιά.

Ο πυρηνικός σταθμός λειτουργεί κανονικά, τα επίπεδα ραδιενέργειας είναι φυσιολογικά. Οι δηλώσεις του Β.Ζελένσκι που ακολούθησαν αμέσως, για την υποτιθέμενη απειλή στον πυρηνικό σταθμό και οι συνομιλίες του με την Ουάσιγκτον και το Λονδίνο δεν αφήνουν καμία αμφιβολία. Ο σκοπός της προβοκάτσιας του καθεστώτος του Κιέβου σε μια πυρηνική εγκατάσταση είναι μια προσπάθεια να κατηγορηθεί η Ρωσία για δημιουργία πηγής ραδιενεργής μόλυνσης» αναφέρει το ρωσικό υπουργείο.

Δείτε επίσης