Κόσμος

Διακόπηκαν οι διαπραγματεύσεις για «διευκρινίσεις επιμέρους θεμάτων» - Νέος γύρος την Τρίτη

Προς το παρόν δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες σχετικά με το περιεχόμενο των συζητήσεων - Άγνωστο αν υπήρξε πρόοδος - Για «δύσκολες διαπραγματεύσεις» έκανε λόγο νωρίτερα ο Ζελένσκι

Διακόπηκαν οι διαπραγματεύσεις για «διευκρινίσεις επιμέρους θεμάτων» - Νέος γύρος την Τρίτη
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Διακόπηκαν για σήμερα οι διαπραγματεύσεις Ουκρανίας και Ρωσίας, για να συνεχιστούν αύριο, Τρίτη.

Προς το παρόν δεν έχουν δοθεί λεπτομέρειες σχετικά με το περιεχόμενο των σημερινών συζητήσεων και με την όποια πρόοδο προέκυψε, αν υπήρξε τέτοια.

Ούτε σχετικά με την διακοπή τους υπήρξε περαιτέρω ενημέρωση, παρά μόνο ότι αυτή έγινε για «πρόσθετη δουλειά στις υποομάδες εργασίας και αποσαφήνιση των επιμέρους ορισμών», όπως είπε ο Ποντόλιακ. «Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται», σύμφωνα με τον ίδιο.

Νωρίτερα, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε δηλώσει ότι οι «δύσκολες συνομιλίες» βρίσκονται σε εξέλιξη με τη Ρωσία, μετά την έναρξη του τέταρτου γύρου συνομιλιών νωρίτερα μέσα στην ημέρα.

«Οι δύσκολες συνομιλίες συνεχίζονται. Όλοι περιμένουν τα νέα. Σήμερα το βράδυ θα αναφέρουμε το αποτέλεσμα», δήλωσε ο Ζελένσκι σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα.

Ο Ζελένσκι επρόκειτο να μιλήσει στο Συμβούλιο της Ευρώπης νωρίτερα σήμερα, αλλά τελικά δεν το έκανε.

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ουκρανικής πλευράς στις συνομιλίες με τη Ρωσία δήλωσε ότι η τέταρτη σύνοδος διεξάγεται μέσω τηλεδιάσκεψης και όχι αυτοπροσώπως. Η ουκρανική διαπραγματευτική ομάδα βρίσκεται στο Κίεβο. Οι προηγούμενες συνομιλίες είχαν διεξαχθεί στη Λευκορωσία.

Ο Ουκρανός διαπραγματευτής, Mykhailo Podoliak, ανάρτησε μια εικόνα από τις συνομιλίες στο Twitter.

«Οι δύο πλευρές εκφράζουν ενεργά τις συγκεκριμένες θέσεις τους. Η επικοινωνία διεξάγεται, ωστόσο είναι δύσκολη. Ο λόγος της διχόνοιας είναι τα πολύ διαφορετικά πολιτικά συστήματα. Η Ουκρανία είναι με τον ελεύθερο διάλογο μέσα στην κοινωνία. Η Ρωσία στέλνει ένα τελεσίγραφο καταστολής της ίδιας της κοινωνίας της», ανέφερε.

Δείτε επίσης