Κόσμος

Η Ιταλία κατέσχεσε ακίνητο που ανήκει στον Ρώσο ολιγάρχη Άβεν

Η επιχείρηση έγινε στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας της Δύσης να επιβληθούν κυρώσεις σε Ρώσους που σχετίζονται με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν

Η Ιταλία κατέσχεσε ακίνητο που ανήκει στον Ρώσο ολιγάρχη Άβεν
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Η Ιταλία κατέσχεσε κτιριακό συγκρότημα στη Σαρδηνία που εν μέρει ανήκει στον Ρώσο επιχειρηματία Πιότρ Ολεγκόβιτς Άβεν, όπως ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο του πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι.

Η επιχείρηση έγινε στο πλαίσιο μιας ευρύτερης προσπάθειας της Δύσης να επιβληθούν κυρώσεις σε Ρώσους που σχετίζονται με τον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, ύστερα από την εισβολή της Ουκρανίας.

Ο Αβεν έχει στην κατοχή του το ένα τρίτο του κατεσχεθέντος ακινήτου και η συμμετοχή του αξίζει περίπου 4 εκατ. ευρώ. Δεν ήταν σαφές σε ποιον ανήκει το υπόλοιπο μερίδιο του συγκροτήματος.

Επενδυτής του πετρελαϊκού κλάδου που έχτισε μια ευρωπαϊκή επιχειρηματική αυτοκρατορία, η αξία της οποίας υπολογίζεται στα 4,7 δισεκ. δολάρια, ο Άβεν περιελήφθη στον κατάλογο κυρώσεων της ΕΕ ύστερα από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, η ιταλική αστυνομία κατέσχεσε βίλες και γιοτ αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ από γνωστούς Ρώσους, που περιελήφθησαν στους καταλόγους κυρώσεων της ΕΕ μετά την εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου.

Δείτε επίσης