Κόσμος

Η Ναζανίν Ράτκλιφ συνάντησε και πάλι την κόρη της μετά από 6 χρόνια- «Αυτή είναι η μαμά;»

Η μικρή Γκαμπριέλα έπεσε στην αγκαλιά της Ναζανίν Ζαγκάρι-Ράτκλιφ, έξι χρόνια μετά την τελευταία τους συνάντηση

Η Ναζανίν Ράτκλιφ συνάντησε και πάλι την κόρη της μετά από 6 χρόνια- «Αυτή είναι η μαμά;»
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Έτρεξε στην αγκαλιά της μητέρας της η μικρή Γκαμπριέλα, όταν αντίκρυσε έξι χρόνια μετά την μητέρα της, η οποία είχε φυλακιστεί στις ιρανικές φυλακές κατηγορούμενη για κατασκοπεία.

Τόσο η Ράτκλιφ όσο και ο επίσης Βρετανοϊρανός επαναπατρισθείς, Ανούσε Ασούρι, συναντήθηκαν με τους συγγενείς τους στη βάση Brize Norton της RAF τις πρώτες πρωϊνές ώρες της Πέμπτης. Ο 68χρονος Ασούρι είχε επίσης κατηγορηθεί από την Τεχεράνη ως κατάσκοπος.

Λίγο πριν η 43χρονη Ζαγκάρι Ράτκλιφ αρχίσει να κατεβαίνει τις σκάλες του αεροπλάνου που την είχε ήδη μεταφέρει με ασφάλεια στο Όξφορντσιρ η 7χρονη κόρη της ακούστηε να ρωτάει: «Αυτή είναι η μαμά;».

Η απελευθέρωσή τους εξασφαλίστηκε μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις, πολλές αποτυχημένες απόπειρες τα προηγούμενα χρόνια και αφού το Λονδίνο αποπλήρωσε τελικά παλαιό χρέος 393,8 εκ. λιρών στην ιρανική κυβέρνηση.

Η Υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας δήλωσε ότι μέχρι δύο Βρετανοί υπήκοοι να επιβιβαστούν χθες το απόγευμα σε αεροπλάνο στην Τεχεράνη με ενδιάμεσο προορισμό το Μουσκάτ του Ομάν, δεν ήταν σίγουρη πως θα αφήνονταν πράγματι ελεύθεροι.

Δείτε επίσης