Κόσμος

Μυστήριο με την πτήση Λαβρόφ: Ανέβηκε στο αεροπλάνο για Κίνα αλλά γύρισε πίσω

Ξεκίνησε για την Κίνα, αλλά δεν πήγε ποτέ, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της γερμανικής Bild, η οποία αποκαλύπτει πως το ταξίδι του έμεινε στη μέση

Μυστήριο με την πτήση Λαβρόφ: Ανέβηκε στο αεροπλάνο για Κίνα αλλά γύρισε πίσω
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Ξεκίνησε για την Κίνα, αλλά δεν πήγε ποτέ, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της γερμανικής Bild, η οποία αποκαλύπτει πως το ταξίδι του έμεινε στη μέση.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, ο Λαβρόφ επιβιβάστηκε την Πέμπτη 10 Μαρτίου σε αεροπλάνο για να μεταβεί στο Πεκίνο αλλά στα μισά της διαδρομής το αεροπλάνο του έκανε μεταβολή και επέστρεψε στη Μόσχα.

Στη συνέχεια προσθέτει πως ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών ήθελε πραγματικά να πετάξει στον μεγάλο του σύμμαχο στο Πεκίνο το βράδυ της Πέμπτης. Αλλά στη μέση της πτήσης, το αεροπλάνο του έσβησε ξαφνικά πάνω από το Νοβοσιμπίρσκ (στη Σιβηρία)! Αντί να πάει στην Κίνα, έκανε τα 2800 χλμ πτήσης πίσω στο αεροδρόμιο αναχώρησής του, το αεροδρόμιο Βνούκοβο στη Μόσχα.

Το γερμανικό ρεπορτάζ θέτει το παρακάτω ερώτημα: «Και εδώ ο κόσμος μπερδεύεται: δεν ήθελε το Πεκίνο να δεχτεί τον υπουργό Εξωτερικών του Πούτιν (που η Δύση του έχει δώσει το ψευδώνυμο: "ψεύτης Λαβρόφ") ή ο Πούτιν τον διέταξε να γυρίσει πίσω στη Μόσχα το "σπίτι τους είχε αρπάξει φωτιά»;

Δείτε επίσης