Κόσμος

Ξαφνικό «μαύρο» στην φιλοπολεμική ομιλία Πούτιν σε κατάμεστο στάδιο στη Μόσχα

Πώς αιτιολόγησε το Κρεμλίνο το «μαύρο» που έπεσε στη διάρκεια της ομιλίας του Ρώσου προέδρου

Ξαφνικό «μαύρο» στην φιλοπολεμική ομιλία Πούτιν σε κατάμεστο στάδιο στη Μόσχα
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Πολλά ερωτηματικά προκάλεσε η διακοπή της τηλεοπτικής σύνδεσης, την ώρα της ομιλίας του Βλαντιμίρ Πούτιν, στη διάρκεια εκδήλωσης στο στάδιο Λουζνίκι της Μόσχας το απόγευμα της Παρασκευής, για την ρωσική επιχείρηση στην Ουκρανία.

Ειδικότερα, την ώρα που μιλούσε, υποστηρίζοντας πως η εισβολή στην Ουκρανία έγινε λόγω της «γενοκτονίας που διαπράττεται στο Ντονμπάς», η live μετάδοση διεκόπη με την κρατική τηλεόραση να προβάλει εικόνες με πατριωτικά εμβατήρια και τραγούδια που είχαν «παίξει» νωρίτερα στην εκδήλωση.

«Διαπράχθηκε γενοκτονία στο Ντονμπάς. Στόχος της επιχείρησης στην Ουκρανία είναι να απαλλαχθούμε από αυτή την κατάσταση» είπε στην ομιλία του ο Πούτιν, στη διάρκεια συναυλίας, ενώ σημείωσε για άλλη μια φορά πως οι πολίτες της Κριμαίας έκαναν τη σωστή επιλογή το 2014, καθώς «ήθελαν να ζήσουν στη δική τους, ιστορική γη, τη Ρωσική Ομοσπονδία». «Αναβαθμίσαμε την Κριμαία και τη Σεβαστούπολη, οι οποίες είχαν ταπεινωθεί, όσο ανήκαν στην Ουκρανία», είπε ο Ρώσος πρόεδρος και επαίνεσε τον ρωσικό στρατό για τους βομβαρδισμούς στην Ουκρανία.

Ωστόσο ξαφνικά η τηλεοπτική μετάδοση της ομιλίας κόπηκε στον αέρα και άρχισαν να παίζουν εμβατήρια. Λίγη ώρα αργότερα, ο Ντμίτρι Πεσκόφ εξήγησε πως η μετάδοση της ομιλίας του Πούτιν στη συναυλία διακόπηκε ξαφνικά, επειδή υπήρξε τεχνική βλάβη στον σέρβερ.

Δείτε επίσης