Κόσμος

Η Ρωσία θα βγει πιο αδύναμη από τον πόλεμο

Ο κ. Καλ είπε ότι το απόθεμα των πυρομαχικών υψηλής ακρίβειας της Ρωσίας εξαντλείται και είναι πιθανότερο να εξαρτάται από μη κατευθυνόμενες βόμβες και από το πυροβολικό στη συνέχεια του πολέμου.

Η Ρωσία θα βγει πιο αδύναμη από τον πόλεμο
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Η Ρωσία θα βγει πολύ πιο αδύναμη και απομονωμένη από τον πόλεμο στην Ουκρανία, έκρινε χθες Πέμπτη ανώτερος αξιωματούχος του αμερικανικού Πενταγώνου.

«Θεωρώ με υψηλό βαθμό βεβαιότητας ότι η Ρωσία θα βγει από την Ουκρανία πιο αδύναμη από ό,τι μπήκε στη σύρραξη. Στρατιωτικά πιο αδύναμη, οικονομικά πιο αδύναμη, πολιτικά και γεωπολιτικά πιο αδύναμη, πιο απομονωμένη», έκρινε ο υφυπουργός Άμυνας αρμόδιος για πολιτικά θέματα, ο Κόλιν Καλ.

Σύμφωνα με τον κ. Καλ, το πολυαναμενόμενο κείμενο για την αμυντική στρατηγική και το δόγμα του Πενταγώνου η δημοσιοποίησή του έχει καθυστερήσει θα αναφέρεται στη Ρωσία με τον όρο «οξεία απειλή», ωστόσο η Μόσχα «δεν μπορεί» να εγείρει μακροπρόθεσμη στρατηγική απειλή για τις ΗΠΑ, αντίθετα με την Κίνα.

Ο αμερικανός υφυπουργός Άμυνας είπε επίσης ότι δεν πιστεύει ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν θέλει να ξεσπάσει πόλεμος με το NATO.

Δείτε επίσης