Κόσμος

Ουκρανία: Αντίκρισαν τη φρίκη στην Μπούσα Φον ντερ Λάιεν και Μπορέλ (pics)

Μπορέλ και φον ντερ Λάιεν αναμένεται να συναντηθούν με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι

Ουκρανία: Αντίκρισαν τη φρίκη στην Μπούσα Φον ντερ Λάιεν και Μπορέλ (pics)
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Την πόλη Μπούσα επισκέφτηκαν οι Ζοζέπ Μπορέλ και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στην Ουκρανία, με τη συνοδεία του πρωθυπουργού της χώρας, Ντένις Σμιχάλ.

Οι δυο τους αναμένεται να συναντηθούν με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο Κίεβο, αργότερα σήμερα, Παρασκευή.

Μπορέλ και φον ντερ Λάιεν στο σημείο της σφαγής στην Μπούκα

Σε φωτογραφίες που κατέγραψαν διεθνή πρακτορεία, φαίνεται η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν μαζί με τον Ζοζέπ Μπορέλ στο σημείο της φρίκης, στην πόλη Μπούκα, φορώντας αλεξίσφαιρο γιλέκο, μπροστά από τα πτώματα των θυμάτων της ρωσικής επίθεσης, τα οποία έχουν τοποθετηθεί σε μαύρες σακούλες.

Η πρόεδρος της Κομισιόν, Φον ντερ Λάιεν, έχει καταδικάσει έντονα την επίθεση στην Μπούκα μετά από επικοινωνία της με τον Ζελένσκι, κάνοντας λόγο για «φρικτές δολοφονίες» που δεν θα μείνουν αναπάντητες.

Η Ρωσία αρνείται πως χτυπά αμάχους, στην Μπούκα και οπουδήποτε αλλού, και μιλά επανειλημμένα για «σκηνοθετημένες» εικόνες.

Μπορέλ και Φον ντερ Λάιεν στο σημείο της σφαγής στην Μπούκα /  AP Photo/Rodrigo Abd

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Στην Μπούκα θρυμματίστηκε η ανθρωπιά μας

Σε ανάρτησή της από την Ουκρανία, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έστειλε ένα μήνυμα στον ουκρανικό λαό και τόνισε ότι ήταν σημαντικό να ξεκινήσει το ταξίδι της από την Μπούκα.

«Ήταν σημαντικό να ξεκινήσω την επίσκεψή μου στην Μπούκα. Επειδή στην Μπούκα θρυμματίστηκε η ανθρωπιά μας. Το μήνυμά μου στον ουκρανικό λαό: οι υπεύθυνοι για τις φρικαλεότητες αυτές θα βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. Η μάχη σας είναι και δική μας μάχη. Είμαι στο Κίεβο σήμερα για να σας πω ότι η Ευρώπη είναι με το μέρος σας»

Δείτε επίσης