Κόσμος

Δραματικό μήνυμα από τη μαρτυρική Μαριούπολη: «Αργοπεθαίνουμε... σήμερα η ύστατη μάχη»

Δραματική ανακοίνωση από τον ουκρανικό στρατό - «Τα πυρομαχικά μας εξαντλούνται... θάνατος για μερικούς από εμάς, αιχμαλωσία για άλλους»

Δραματικό μήνυμα από τη μαρτυρική Μαριούπολη: «Αργοπεθαίνουμε... σήμερα η ύστατη μάχη»
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Την ύστατη μάχη ετοιμάζεται να δώσει στην Μαριούπολη ο ουκρανικός στρατός, όπως ανακοίνωσε σε μήνυμα που ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

H Μαριούπολη πολιορκείται από τις ρωσικές δυνάμεις για περισσότερο από 40 ημέρες.

«Σήμερα θα είναι πιθανόν η ύστατη μάχη, επειδή τα πυρομαχικά μας εξαντλούνται. (…) Θα σημάνει το θάνατο για μερικούς από εμάς και την αιχμαλωσία για τους άλλους», έγραψε στο Facebook η 36η ταξιαρχία του ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού. «Αργοπεθαίνουμε», σημειώνει στη συνέχεια.

«Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί, αλλά σας ζητούμε αληθινά να μας θυμάστε με μια καλή κουβέντα», ζήτησε η ταξιαρχία από τους Ουκρανούς.

«Για περισσότερο από ένα μήνα, πολεμήσαμε χωρίς ανεφοδιασμό σε πυρομαχικά, χωρίς τροφή, χωρίς νερό», κάνοντας «τα αδύνατα δυνατά», αναφέρει ακόμη αυτή η μονάδα.

Περίπου «τα μισά» από τα μέλη αυτής της ταξιαρχίας είναι τραυματίες, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Για περισσότερο από 40 ημέρες σφοδρών μαχών, «ο εχθρός σταδιακά μας απώθησε (…), μας περικύκλωσε και επιχειρεί τώρα να μας καταστρέψει», εξηγεί η ταξιαρχία εκφράζοντας την απογοήτευσή της για την απουσία βοήθειας «από τη διοίκηση του στρατού και από τον πρόεδρο» Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Λάβαμε μόνο μία φορά 50 οβίδες, 20 νάρκες, αντιαρματικούς πυραύλους NLAW», αναφέρει η ταξιαρχία. «Τίποτε άλλο δεν μας δόθηκε», προσθέτει εκφράζοντας τη λύπη της γι’ αυτό.

«Υπήρξαν μόνο ανεκπλήρωτες υποσχέσεις», τονίζει ακόμη.

Δείτε επίσης