Κόσμος

O «χασάπης της Συρίας» νέος αρχιστράτηγος στην Ουκρανία

Φόβοι για κλιμάκωση της βίας

O «χασάπης της Συρίας» νέος αρχιστράτηγος στην Ουκρανία
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Τον «χασάπη της Συρίας» όρισε ο Πούτιν αρχιστράτηγο των επιχειρήσεων στην Ουκρανία είναι και οι ΗΠΑ εκφράζουν φόβους ότι θα εφαρμόσει τακτικές «καμένης γης».

Ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Τζέικ Σάλιβαν, δήλωσε ότι ο διορισμός ενός Ρώσου στρατηγού που χαρακτηρίζεται ο «χασάπης της Συρίας» για να επιβλέπει τον πόλεμο στην Ουκρανία είναι «συνεπής» με τον χειρισμό του πολέμου.

Ο 60 ετών σήμερα στρατηγός Αλεξάντερ Ντβόρνικοφ ηγήθηκε στο παρελθόν των ρωσικών επιχειρήσεων στη Συρία, όπου οι ρωσικές δυνάμεις έχουν κατηγορηθεί για σκόπιμη στόχευση περιοχών με αμάχους. Στο παρελθόν είχε υπηρετήσει επίσης στην Τσετσενία.

Μιλώντας στο Face the Nation του CBS την Κυριακή, ο Σάλιβαν είπε ότι πιστεύει ότι ο διορισμός του Ντβόρνικοφ είναι ένα σημάδι ότι η Ρωσία σχεδιάζει να συνεχίσει την τακτική της «καμένης γης».

«Έχουμε δει φρικαλεότητες και εγκλήματα πολέμου, μαζικές δολοφονίες, φρικιαστικές και σοκαριστικές εικόνες από πόλεις όπως η Μπούκα και επιθέσεις με ρουκέτες στο Κραματόρσκ. Πιστεύω ότι ο διορισμός αυτού του στρατηγού είναι μια ένδειξη ότι θα δούμε περισσότερα από αυτά», είπε χαρακτηριστικά ο Σάλιβαν.

Δείτε επίσης