Κόσμος

Η Βασίλισσα Ελισάβετ γιορτάζει δύο φορές τα γενέθλιά της

Η βασίλισσα Ελισάβετ έχει πολλές υποχρεώσεις αλλά και πολλά προνόμια και φαίνεται ότι ένα από αυτά είναι και ότι μπορεί να έχει δύο γενέθλια

Η Βασίλισσα Ελισάβετ γιορτάζει δύο φορές τα γενέθλιά της
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Μπορεί σήμερα να είναι τα γενέθλια της βασίλισσας Ελισάβετ, αλλά εκείνη γιορτάζει και τον Ιούνιο.

Η βασίλισσα Ελισάβετ έχει πολλές υποχρεώσεις αλλά και πολλά προνόμια και φαίνεται ότι ένα από αυτά είναι και ότι μπορεί να έχει δύο γενέθλια. Η Μεγάλη Βρετανία γιορτάζει δύο φορές τα γενέθλια της Ελισάβετ, μία φορά ανήμερα της ημέρας των γενεθλίων της (σήμερα) και μία ακόμα στον επίσημο εορτασμό των γενεθλίων της κάθε Ιούνιο.

Ο δεύτερος εορτασμός των γενεθλίων της θα πραγματοποιηθεί στις 11 Ιουνίου, στα επίσημα γενέθλιά της που κάθε χρόνο πραγματοποιούνται το δεύτερο Σάββατο του Ιουνίου μαζί με το Trooping the Colour.

Πώς ξεκίνησε ο δεύτερος εορτασμός των γενεθλίων της βασίλισσας;
Ο επίσημος εορτασμός των γενεθλίων του μονάρχη είναι μια παράδοση που ξεκίνησε το 1748 επί βασιλείας του βασιλιά Γεωργίου του δεύτερου. Τα γενέθλια του βασιλιά έπεφταν τον Νοέμβριο που σήμαινε ότι οι μεγάλοι εορτασμοί και οι εκδηλώσεις για τους πολίτες έπρεπε να πραγματοποιηθούν με κακές καιρικές συνθήκες. Έτσι, όπως κάθε βασιλιάς θα έκανε, μετακίνησε τα γενέθλιά του και συνδύασε τους εορτασμούς με το Trooping the Colour, την ετήσια καλοκαιρινή στρατιωτική παρέλαση.

Αρχικά η βασίλισσα είχε αποφασίσει να γιορτάζει τα επίσημα γενέθλιά της την δεύτερη Πέμπτη του Ιουνίου, την ίδια μέρα που γιόρταζε και ο πατέρας της, όμως τελικά την άλλαξε πάλι το 1959.

Η βασίλισσα έχει κι άλλα γενέθλια
Εκτός από τα δύο γενέθλια της βασίλισσας στη Μεγάλη Βρετανία, η γέννησή της γιορτάζεται και σε άλλες χώρες της Κοινοπολιτείας σε διαφορετικές ημερομηνίες. Στην Αυστραλία, για παράδειγμα, υπάρχει αργία για τα γενέθλιά της την δεύτερη Δευτέρα του Ιουνίου ενώ στη δυτική Αυστραλία γιορτάζουν τον Σεπτέμβρη. Στη Νέα Ζηλανδία, τα γενέθλια της βασίλισσας είναι την πρώτη Δευτέρα του Ιουνίου και στον Καναδά τον Μάιο.
Δείτε επίσης