Κόσμος

«Blackout Challenge»: Θηλιά θανάτου για παιδιά στο TikTok

Παγκόσμιος συναγερμός για το φονικό παιχνίδι στο διαδίκτυο - Παιδιά προκαλούν ασφυξία με τα ίδια τους τα χέρια για να ανεβάσουν βίντεο

«Blackout Challenge»: Θηλιά θανάτου για παιδιά στο TikTok
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Το πιο σκοτεινό πρόσωπο των social media, εκείνο που μπορεί να οδηγήσει παιδιά στον θάνατο, έχει κάνει την εμφάνιση του στο TikTok και έχει σημάνει παγκόσμιο συναγερμό ανησυχίας.

Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, δύο γονείς μπήκαν στο σπίτι τους στα Πατήσια και αντίκρισαν τον γιο τους νεκρό. Ο έφηβος ενδέχεται να είναι θύμα του «blackout challenge», ενός «νοσηρού» παιχνιδιού που οδηγεί εφήβους και παιδιά στο νοσοκομείο ή και στο θάνατο.

Με το όνομα «thumb blowing pass out challenge» ή αλλιώς «Blackout Challenge» το «παιχνίδι» οδηγεί δεκάδες παιδιά ανά τον πλανήτη στο νοσοκομείο με επιληπτικές κρίσεις και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Παράλληλα, οι κλήσεις για τέτοια περιστατικά, αυξήθηκαν κατακόρυφα τις τελευταίες ημέρες σε όλο τον κόσμο.

Η πρόκληση αυτή αναφέρθηκε αρχικά ως πιθανή αιτία πίσω από την αυτοκτονία του 14χρονου στα Σεπόλια που συγκλονίζει, ωστόσο αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα.

Τι είναι το «Blackout Challenge» του TikTok
Σύμφωνα με την «DailyMail», το «Βlackout Challenge» λειτουργεί αρχικά, με το να πάρει το άτομο μία πολύ βαθιά ανάσα που να γεμίσουν οι πνεύμονες του με οξυγόνο. Στη συνέχεια το άτομο κρατάει την αναπνοή του, κόβοντας την ροή οξυγόνου τελείως, σε τέτοιο βαθμό, μέχρι να χάσει τις αισθήσεις του. Αυτό μπορεί να οδηγήσει τα παιδιά να χτυπήσουν το κεφάλι τους όταν πέφτουν, ή να υποστούν επιληπτικές κρίσεις ή εγκεφαλική βλάβη. Δεν είναι λίγα τα παιδιά που έχασαν τη ζωή τους, ως αποτέλεσμα αυτής της επικίνδυνης πρόκλησης του TikTok.

Δείτε επίσης