Κόσμος

Ο Τσαβούσογλου στη Ν. Υόρκη: Συνάντηση με Μπλίνκεν εν μέσω γεωοπολιτικών αναταράξεων

Επίσκεψη στις ΗΠΑ πραγματοποιεί ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος θα συναντηθεί και με τον Αμερικανό ομόλογό του

Ο Τσαβούσογλου στη Ν. Υόρκη: Συνάντηση με Μπλίνκεν εν μέσω γεωοπολιτικών αναταράξεων
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Τετραήμερη επίσκεψη στις ΗΠΑ πραγματοποιεί ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που θα συναντηθεί και με τον Αμερικανό ομόλογό του, Άντονι Μπλίνκεν.

Όπως αναφέρει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του μετά τις συνομιλίες του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο, ο Τσαβούσογλου θα επισκεφθεί επίσημα τη Νέα Υόρκη για να παραστεί στο πρώτο Διεθνές Φόρουμ Αναθεώρησης Μετανάστευσης που διοργανώνεται υπό την αιγίδα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Ο Τσαβούσογλου θα μετάσχει ακόμη σε συνάντηση υπουργών με οικοδεσπότη τον επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Άντονι Μπλίνκεν και θέμα: «Κλήση για δράση για την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια», που θα πραγματοποιηθεί στα κεντρικά γραφεία του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη στις 18 Μαΐου 2022 και θα έχει διμερείς συναντήσεις.

Οι υπουργοί Εξωτερικών ΗΠΑ και Τουρκίας θα έχουν εν συνεχεία την πρώτη συνάντηση σε επίπεδο Υπ. Εξ. του Στρατηγικού Μηχανισμού Τουρκίας-ΗΠΑ, ενώ ο Τσαβούσογλου αναμένεται να συναντηθεί και με μέλη της τουρκο-αμερικανικής κοινότητας στη Νέα Υόρκη, όπως αναφέρει η ανακοίνωση.

Δείτε επίσης