Κόσμος

«Ανεβαίνει» το αργό πετρέλαιο με το βλέμμα στη Σαγκάη και στην άρση των μέτρων

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,35%, στα 114,60 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ κινείται θετικά κατά 0,6%, στα $114,90

«Ανεβαίνει» το αργό πετρέλαιο με το βλέμμα στη Σαγκάη και στην άρση των μέτρων
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Ανοδικά κινούνται οι τιμές του πετρελαίου λόγω της αισιοδοξίας ότι η Κίνα θα δει σημαντική ανάκαμψη της ζήτησης μετά τα θετικά σημάδια που θέλουν την πανδημία του κορωνοϊού να υποχωρεί στις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο.

Το αμερικανικό αργό ενισχύεται 0,35%, στα 114,60 δολάρια ανά βαρέλι, ενώ το μπρεντ κινείται θετικά κατά 0,6%, στα $114,90.

Η Σαγκάη σκοπεύει να ανοίξει ξανά και να επιτρέψει την επανέναρξη της κανονικής ζωής για τα 25 εκατομμύρια ανθρώπους της πόλης από την 1η Ιουνίου, δήλωσε αξιωματούχος της πόλης, καθώς 15 από τις 16 περιφέρειές της έχουν εξαλείψει τα κρούσματα εκτός των περιοχών καραντίνας.

Ωστόσο, εκτιμάται ότι 46 πόλεις στην Κίνα βρίσκονται σε lockdown, δίνοντας χτύπημα στο λιανεμπόριο, την παραγωγή εργοστασίων και τη χρήση ενέργειας.

«Βλέπουμε πολλές ενδείξεις ότι η ζήτηση θα αρχίσει να επιστρέφει σε αυτήν την περιοχή, γεγονός που θα υποστηρίξει τις υψηλότερες τιμές», δήλωσε ο Bob Yawger, διευθυντής συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης ενέργειας στη Mizuho.

Δείτε επίσης