Κόσμος

«Ένοχος» δηλώνει ο Ρώσος στρατιώτης που σκότωσε εν ψυχρώ Ουκρανό ποδηλάτη

Είναι ο πρώτος Ρώσος στρατιώτης που δικάζεται για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία

«Ένοχος» δηλώνει ο Ρώσος στρατιώτης που σκότωσε εν ψυχρώ Ουκρανό ποδηλάτη
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

«Ένοχος» για εγκλήματα πολέμου, δήλωσε 21χρονος Ρώσος στρατιώτης που δικάζεται στο Κίεβο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ndtv.com, ο 21χρονος ερωτηθείς στο δικαστήριο εάν είναι ένοχος για τις κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων των εγκλημάτων πολέμου και της δολοφονίας εκ προμελέτης, ο 21χρονος λοχίας Vadim Shishimarin απάντησε «ναι».

Ο Ρώσος στρατιωτικός Vadim Shishimarin, 21 ετών, εμφανίστηκε σε περιφερειακό δικαστήριο στο Κίεβο, όπου κατηγορείται για τη δολοφονία ενός 62χρονου άνδρα στη βορειοανατολική Ουκρανία.

Ο Ρώσος στρατιώτης, μαζί με τέσσερις συναδέλφους του, μετακινείτο αφού η οχηματοπομπή τους υπέστη επίθεση την 28η Φεβρουαρίου κι έκλεψαν αυτοκίνητο κοντά στο χωριό Τσουπάχιφκα, με το 62χρονο θύμα, που δεν κατονομάζεται, κυκλοφορούσε με ποδήλατο στην άκρη του δρόμου, κοντά στο σπίτι του.

Η Ρωσία έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα από το Κίεβο και από την Ουάσινγκτον για τη διάπραξη εγκλημάτων πολέμου στην Ουκρανία από την έναρξη της εισβολής.

Η εισαγγελία της Ουκρανία αναφέρει πως έχει καταγράψει πάνω από 10.700 εγκλήματα πολέμου, για τα οποία κατηγορεί 622 ρώσους στρατιωτικούς που, σε πολλές περιπτώσεις, αφηγήθηκαν βασανισμούς, σεξουαλικές κακοποιήσεις και καταστροφές χωρίς διάκριση.

Δείτε επίσης