Κόσμος

Ένας κύβος του Ρούμπικ ήταν «πολύ λίγος»: Έλυσε τρεις στον αέρα σαν ζογκλέρ κάνοντας παγκόσμιο ρεκόρ

Πετυχαίνοντας ένα φαινομενικά απίθανο κατόρθωμα, ο Κολομβιανός speedcuber Angel Alvarado έλυσε τρεις περιστρεφόμενους κύβους του Ρούμπικ, καθώς τους πετούσε στον αέρα σαν ζογκλέρ. Και έκανε παγκόσμιο ρεκόρ.

Ένας κύβος του Ρούμπικ ήταν «πολύ λίγος»: Έλυσε τρεις στον αέρα σαν ζογκλέρ κάνοντας παγκόσμιο ρεκόρ
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Ο γρηγορότερος χρόνος για την επίλυση τριών περιστρεφόμενων κύβων Ρούμπικ, είναι πλέον 4 λεπτά και 31,01 δευτερόλεπτα και επιτεύχθηκε από τον Alvarado στην Μπογκοτά της Κολομβίας, την 1η Απριλίου 2022.

Ο 19χρονος Angel είχε μόνο τον εαυτό του να ξεπεράσει, αφού και το προηγούμενο ρεκόρ των 4 λεπτών και 52,43 δευτερολέπτων, ήταν δικό του από τον Μάιο του 2021.

Ο Angel προπονήθηκε επί δύο χρόνια για να πετύχει για πρώτη φορά αυτό το ακραίο ρεκόρ, χρησιμοποιώντας τις περιόδους καραντίνας της πανδημίας Covid-19 ως ευκαιρία για να οξύνει τις ικανότητές του. Του πήρε πέντε μήνες για να καταφέρει να λύσει έναν μονό κύβο ενώ τον τίναζε στον αέρα σαν ζογκλέρ, και άλλους τέσσερις μήνες για να μπορέσει να λύσει τρεις κύβους του Ρούμπικ.

Ήθελε να αποδείξει στον εαυτό του ότι με εξάσκηση και αποφασιστικότητα μπορούσε να πετύχει κάτι τόσο δύσκολο. Η προπόνησή του περιελάμβανε λύσεις μιας ώρας για έναν μόνο κύβο του Ρούμπικ, καθώς και επαναλαμβανόμενες απόπειρες με τρεις κύβους.

Η ιστορία του ρεκόρ

Ποιος είχε την φαεινή και τολμηρή ιδέα να δοκιμάσει κάτι τόσο δύσκολο, για πρώτη φορά; Ήταν 23 Δεκεμβρίου του 2017 όταν ένας 13χρονος Κινέζος Que Jianyu κατάφερε να λύση τρεις κύβους του Ρούμπικ στον αέρα, στο σόου iDream, σε χρόνο 5 λεπτών και 6,61 δευτερολέπτων.

Τον Νοέμβριο του 2018, ο Que Jianyu βελτίωσε το ρεκόρ του σε ένα άλλο σόου, της ιταλικής τηλεόρασης αυτή τη φορά, αλλά τώρα ήρθε ο Alvarado τον έχει ξεπεράσει.

Δείτε επίσης