Κόσμος

Ρωσοκινεζική αεροπορική περιπολία στην Άπω Ανατολή

Στρατιωτικά αεροσκάφη των δύο χωρών έκαναν κοινά γυμνάσια – Η περιπολία κράτησε 13 ώρες και μετείχαν ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95 και κινεζικά αεριωθούμενα Xian H-6

Ρωσοκινεζική αεροπορική περιπολία στην Άπω Ανατολή
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Κοινή αεροπορική περιπολία πραγματοποίησαν ρωσικά και κινεζικά αεροσκάφη στην Άπω Ανατολή όπως ανακοίνωσαν τα υπουργεία Άμυνας των δύο χωρών.

Η κοινή περιπολία κράτησε 13 ώρες πάνω από τη Θάλασσα της Ιαπωνίας και την Ανατολική Σινική Θάλασσα και περιελάμβανε ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95 και κινεζικά αεριωθούμενα Xian H-6, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας σε μια ανακοίνωση.

Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, στρατιωτικά αεροσκάφη από τις δύο χώες πραγματοποίησαν κοινά γυμνάσια περιπολίας στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού. Αεροπλάνα της ιαπωνικής και της νοτιοκορεατικής Πολεμικής Αεροπορίας παρακολούθησαν τα ρωσικά και κινεζικά αεριωθούμενα για ένα τμήμα των γυμνασίων, πρόσθεσε το υπουργείο Άμυνας.

Από την πλευρά του το κινεζικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε του ότι κινεζικά και ρωσικά στρατιωτικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν σήμερα κοινή αεροπορική περιπολία.

Η περιπολία, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του "ετήσιου σχεδίου στρατιωτικής συνεργασίας", πραγματοποιήθηκε πάνω από τη Θάλασσα της Ιαπωνίας, την Ανατολική Σινική Θάλασσα και τον Δυτικό Ειρηνικό, πρόσθεσε.


Δείτε επίσης