Κόσμος

Κύπρος: Πρώτη επίσκεψη υπουργού Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας στις ΗΠΑ για διαβουλεύσεις στο Αμερικανικό Πεντάγωνο

Η επίσκεψη του υπουργού Άμυνας επιβεβαιώνει τις εξαίρετες και διαρκώς αναπτυσσόμενες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών σε θέματα άμυνας και ασφάλειας

Κύπρος: Πρώτη επίσκεψη υπουργού Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας στις ΗΠΑ για διαβουλεύσεις στο Αμερικανικό Πεντάγωνο
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Ορόσημο για την αναβαθμισμένη συνεργασία Κύπρου-ΗΠΑ στον τομέα της Άμυνας χαρακτηρίζει το υπουργείο Άμυνας της Κύπρου την επίσκεψη του ΥΠΑΜ Χαράλαμπου Πετρίδη στις ΗΠΑ.

Ο κος Πετρίδης αναχωρεί αύριο Κυριακή για τις ΗΠΑ, στην πρώτη επίσκεψη υπουργού Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας για διμερείς διαβουλεύσεις στο Αμερικανικό Πεντάγωνο.

Κατά την παρουσία του στις ΗΠΑ, ο κος Πετρίδης θα συναντηθεί με υψηλόβαθμους Αξιωματούχους στο Πεντάγωνο, στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, με εκπροσώπους από την ομογένεια και θα συμμετάσχει σε συναντήσεις με δεξαμενές σκέψης.

Σύμφωνα με το κυπριακό ΥΠΑΜ, στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο Υπουργός Άμυνας θα συναντηθεί με την αναπληρωτή Υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Kathleen Hicks, με την οποία θα συζητήσει θέματα διμερούς αμυντικής και στρατιωτικής συνεργασίας, καθώς και διεθνή και περιφερειακά θέματα. Περαιτέρω, ο κος Πετρίδης θα είναι ομιλητής στο “New York Mediterranean Summit” που διοργανώνει το Economist.

Η επίσκεψη του υπουργού Άμυνας επιβεβαιώνει τις εξαίρετες και διαρκώς αναπτυσσόμενες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών σε θέματα άμυνας και ασφάλειας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης