Κόσμος

Κλιμακώνει την ένταση ο Ερντογάν: «Δεν θα περιμένουμε την άδεια της Ουάσινγκτον για μία νέα επίθεση στη Συρία»

«Δεν μπορούμε να καταπολεμάμε την τρομοκρατία περιμένοντας την άδεια από οποιονδήποτε», δήλωσε ο πρόεδρος Ερντογάν σε ομάδα δημοσιογράφων κατά την επιστροφή του από επίσκεψη στο Αζερμπαϊτζάν

Κλιμακώνει την ένταση ο Ερντογάν: «Δεν θα περιμένουμε την άδεια της Ουάσινγκτον για μία νέα επίθεση στη Συρία»
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Κλιμακώνει την ένταση ο Ταγίπ Ερντογά, προχωρώντας σε νέες προκλητικές δηλώσεις.

Ειδικότερα, όπως δήλωσε ο ίδιος, η Τουρκία δεν θα περιμένει την «άδεια» των Ηνωμένων Πολιτειών για να εξαπολύσει μια νέα επίθεση στη Συρία.

«Δεν μπορούμε να καταπολεμάμε την τρομοκρατία περιμένοντας την άδεια από οποιονδήποτε», δήλωσε ο πρόεδρος Ερντογάν σε ομάδα δημοσιογράφων κατά την επιστροφή του από επίσκεψη στο Αζερμπαϊτζάν, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσαν σήμερα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

«Τι θα κάνουμε αν οι ΗΠΑ δεν κάνουν αυτό που τους αναλογεί στη μάχη κατά της τρομοκρατίας; Θα τα βγάλουμε πέρα μόνοι», πρόσθεσε απαντώντας σε μια προειδοποίηση της Ουάσινγκτον.

«Καταδικάζουμε κάθε κλιμάκωση» απαντούν οι ΗΠΑ

Απαντώντας μέσω του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις, οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι ανησυχούν βαθιά από την ανακοίνωση που έκανε τη Δευτέρα ο Ερντογάν για προσεχή έναρξη νέας τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης στη βόρεια Συρία με στόχο να εξασφαλίσει στην Άγκυρα τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας πλάτους 30 χιλιομέτρων στα σύνορά της.

«Καταδικάζουμε κάθε κλιμάκωση. Υποστηρίζουμε τη διατήρηση των υφιστάμενων γραμμών εκεχειρίας», υπογράμμισε ο Πράις.

Από το 2016, η Άγκυρα έχει πραγματοποιήσει τρεις επιθέσεις στη βόρεια Συρία κατά των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), της κουρδικής πολιτοφυλακής την οποία η Άγκυρα θεωρεί τρομοκρατική.

Δείτε επίσης