Κόσμος

Ο Πούτιν καρατόμησε πέντε στρατηγούς κι έναν συνταγματάρχη της αστυνομίας

Τους χρεώνει λάθη στη διαχείριση του πολέμου της Ουκρανίας

Ο Πούτιν καρατόμησε πέντε στρατηγούς κι έναν συνταγματάρχη της αστυνομίας
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Την ώρα που ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν πήγε όπως ήθελε ο Βλαντιμίρ Πούτι, χρεώνει και καρατομεί τους στρατηγούς του.

Σε λιγότερες από 7 ημέρες, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν καρατόμησε πέντε στρατηγούς κι έναν συνταγματάρχη της αστυνομίας, όπως μεταδίδουν ρωσικά ΜΜΕ.

Η απόφαση του ισχυρού άνδρα του Κρεμλίνου παραπέμπει σε αναδιάταξη των κορυφαίων αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας, καθώς το ρωσικό στράτευμα υφίσταται σημαντικές απώλειες και σημειώνει αργή πρόοδο στο πεδίο των μαχών.

Τουλάχιστον 25 Ρώσοι στρατηγοί και διοικητές πιστεύεται ότι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη του πολέμου - 24 Φεβρουαρίου- στην πολύπαθη χώρα. Σύμφωνα με τη ρωσική εφημερίδα «Pravda», που επικαλέστηκε πηγή στο υπουργείο Εσωτερικών, ο Πούτιν καρατόμησε τους υποστρατήγους Βασίλι Κουκούσκιν, Αλεξάντερ Λάας, Αντρέι Λιπίλιν, Αλεξάντερ Ουντοβένκο και Γιούρι Ινστράνκιν, καθώς και τον συνταγματάρχη της αστυνομίας, Εμίλ Μουσίν.

Στα μέσα Μαΐου, ο Πούτιν, φέρεται να έθεσε σε διαθεσιμότητα και τον ανώτατο διοικητή της Ρωσίας, στρατηγό Βαλέρι Γκερασίμοφ, όπως υποστήριξε ο Ολεξίι Αρέστοβιτς, κορυφαίος σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, Βολόντιμιρ Ζελένσκι.

Δείτε επίσης