Κόσμος

«Μαύρη Τετάρτη» στο Βερολίνο: Ξύπνησαν μνήμες τρομοκρατίας - Ένας νεκρός, δεκάδες τραυματίες

Ο δράστης έπεσε με το όχημά του πάνω στο πλήθος και μετά το «κάρφωσε» σε κατάστημα - Θυμίζει το μακελειό του 2016 στη χριστουγεννιάτικη αγορά

«Μαύρη Τετάρτη» στο Βερολίνο: Ξύπνησαν μνήμες τρομοκρατίας - Ένας νεκρός, δεκάδες τραυματίες
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Τα κίνητρα του δράστη, ο οποίος έπεσε με αυτοκίνητο πάνω σε πλήθος πολιτών στο δυτικό Βερολίνο, στη Γερμανία, το πρωί της Τετάρτης παραμένουν ασαφή.

Από το περιστατικό βρήκε τραγικό θάνατο ένας άνθρωπος, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 12, ανάμεσα στους οποίους κάποιοι είναι σοβαρά.

Σύμφωνα με τη γερμανική Bild, αφού ο οδηγός έπεσε στο πλήθος, φέρεται πρώτα να έκανε όπισθεν με το αυτοκίνητο και στη συνέχεια να σταμάτησε αφού «καρφώθηκε» μέσα σε ένα κατάστημα.

Ο οδηγός του ασημί Renault Clio συνελήφθη.

Αρχικά τράπηκε σε φυγή, ωστόσο οι περαστικοί τον συνέλαβαν και τον παρέδωσαν στην αστυνομία.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου «είχε ξεκάθαρα επίγνωση του τι συνέβη», ωστόσο διερευνάται αν πρόκειται για ατύχημα ή εσκεμμένη ενέργεια, ξυπνώντας μνήμες της τρομοκρατικής επίθεσης το 2016.

[/OEmbed]

Για την ακρίβεια, το περιστατικό σημειώθηκε κοντά στην Breitscheidplatz, όπου στις 19 Δεκεμβρίου 2016 ο Τυνήσιος Ανίς Αμρί, αφού έκλεψε ένα φορτηγό και σκότωσε τον οδηγό του, έπεσε πάνω σε πλήθος πολιτών που βρίσκονταν σε χριστουγεννιάτικη αγορά.

Η επίθεση είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο 11 ατόμων και τον τραυματισμό δεκάδων ακόμη πολιτών.

Την ευθύνη για την επίθεση είχε αναλάβει τότε το Ισλαμικό Κράτος.

Δείτε επίσης