Κόσμος

Φλόριντα: Πως μία τολμηρή σερβιτόρα έσωσε 11χρονο αγοράκι από τα χέρια του πατριού - κακοποιητή του

Το παιδάκι ζούσε τον απόλυτο εφιάλτη από τα βασανιστήρια του πατριού του - Η σερβιτόρα που έγινε η σωτήρας του

Φλόριντα: Πως μία τολμηρή σερβιτόρα έσωσε 11χρονο αγοράκι από τα χέρια του πατριού - κακοποιητή του
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ένας πατριός στη Φλόριντα καταδικάστηκε για την κακοποίηση 11χρονου, χάρη σε σερβιτόρα που παρατήρησε τα ανησυχητικά σημάδια και με ένα σημείωμα βοήθησε το παιδί να «πει» ότι χρειαζόταν βοήθεια.

Οι ένορκοι έκριναν τον 36χρονο Τίμοθι Λι Γουίλσον ένοχο για πολλαπλές κατηγορίες κακοποίησης ανηλίκου, παράνομης κράτησης ανηλίκου κάτω των 13 ετών και παραμέληση ανηλίκου.

Πώς αποκαλύφθηκαν όλα
Σύμφωνα με το CNN, η έρευνα που έγινε αποκάλυψε ότι το παιδί διέμενε ξεχωριστά από την οικογένειά του, σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείο που χρησιμοποιούνταν ως αποθήκη. Στερούνταν τακτικά το φαγητό και το νερό, υποβάλλονταν σε ασκήσεις στρατιωτικού τύπου και άλλες κακοποιήσεις.

Επίσης, αστυνομικοί βρήκαν πολλά αντικείμενα που χρησιμοποιούνταν ως όπλα σε βάρος του αγοριού.

Όλα αυτά αποκαλύφθηκαν χάρη στην Φλαβιάνε Καρβάλιο, που εργάζεται στο εστιατόριο του Ορλάντο, όπου πήγε το 11χρονο αγόρι και η οικογένειά του την 1η Ιανουαρίου 2021. η σερβιτόρα διαπίστωσε ότι το παιδί καθόταν απομονωμένο από τους γονείς και το αδελφάκι του, δεν του είχαν δώσει φαγητό και κάτι να πιει, είχε μώλωπες και γρατσουνιές.

Έτσι, στάθηκε πίσω από τους γονείς του αγοριού και του έδειξε ένα σημείωμα στο οποίο τον ρωτούσε αν είναι εντάξει. Το αγόρι έγνεψε με το κεφάλι του αρνητικά, οπότε η Καρβάλιο έγραψε δεύτερο σημείωμα και ρωτώντας το παιδί «Χρειάζεσαι βοήθεια;». Όταν το αγόρι έγνεψε καταφατικά, η Καρβάλιο ενημέρωσε τον εργοδότη της και στη συνέχεια κάλεσε την Άμεση Δράση.

Όταν έφτασε η αστυνομία και έκανε ερωτήσεις στο παιδί, συνελήφθη ο Γουίλσον. Η μητέρα του αγοριού, Κρίστεν Σουάν συνελήφθη έπειτα από μερικές ημέρες. Είναι αντιμέτωπη με πολλαπλές κατηγορίες για κακοποίηση ανηλίκου σε βαθμό κακουργήματος, παραμέληση ανηλίκου και αποτυχία να αναφέρει στις αρχές παιδική κακοποίηση.

Μετά τη σύλληψη του Γουίλσον και της Σουάν άλλο ένα τετράχρονο παιδί απομακρύνθηκε από το σπίτι και διαπιστώθηκε ότι δεν είχε υποστεί κακοποίηση. Ο 11χρονος είναι γιος της Σουάν, η οποία έχει αποκτήσει το άλλο παιδί με τον Γουίλσον.

Όταν συνελήφθη ο πατριός, το αγόρι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ότι το βάρος του ήταν 9 κιλά κάτω από το φυσιολογικό για την ηλικία του, σύμφωνα με την αστυνομικό Έριν Λόουερ. Επίσης, είχε μελανιές σε όλο του το σώμα.

Αργότερα, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι το παιδί βασανίζονταν και τιμωρούνταν βάναυσα. Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, το είχαν κρεμάσει ανάποδα από πόρτα και μια φορά το είχαν δέσει με χειροπέδες σε καροτσάκι, σύμφωνα με τους εισαγγελείς

Δείτε επίσης