Κόσμος

Ιταλία – Συντριβή ελικοπτέρου: Νεκροί και οι επτά επιβαίνοντες

Νεκροί είναι οι 6 επιβάτες και ο πιλότος του ελικοπτέρου που έπεσε στην κεντρική Ιταλία

Ιταλία – Συντριβή ελικοπτέρου: Νεκροί και οι επτά επιβαίνοντες
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Το ελικόπτερο κατέπεσε σε ορεινή περιοχή των Απενίνων, η οποία βρίσκεται στα σύνορα των περιφερειών της Τοσκάνης και της Εμίλια Ρομάνια.

Εκτός από τον πιλότο, επέβαιναν σε αυτό τέσσερις Τούρκοι μάνατζερ και δυο Λιβανέζοι. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ο Ιταλός πιλότος φέρεται να προσέκρουσε σε πλαγιά κοντά στον χείμαρρο Λάμα, σε υψόμετρο 1.922 μέτρων.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της ιταλικής Οικονομικής Αστυνομίας, της Ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας και του Τμήματος Παροχής Πρώτων Βοηθειών των Αλπίνων.

Σε δύσβατο σημείο η πτώση του ελικοπτέρου
Όπως μεταδίδει το Ansa, το ελικόπτερο συνετρίβη στην κοίτη ενός ρέματος, του Λάμα, στο πέρασμα Σκαλόνι, σε υψόμετρο 1.922 μέτρων, δύο χιλιόμετρα από το καταφύγιο Σεγκερία. Η περιοχή είναι ιδιαίτερα δύσβατη. Στον τόπο της σύγκρουσης η Πολεμική Αεροπορία, η Αλπική Διάσωση, η Οικονομική Αστυνομία, οι Καραμπινιέροι του Castelnovo Monti.

Στο ελικόπτερο επέβαιναν συνολικά επτά άτομα. Ο πιλότος, από το Βένετο, Corrado Levorin, και έξι επιβάτες, τέσσερις Τούρκοι και δύο Λιβανέζοι: Kenar Serhat, Cez Arif, Ilker Ucak, Erbilaltug Bulent, Chadi Kreidy και Tarek El Tayak.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας πεζοπόρος που βρισκόταν στην περιοχή, ανέφερε στους διασώστες τα πιθανά υπολείμματα του ελικοπτέρου.

Βίντεο από τα τελευταία δευτερόλεπτα της πτήσης
Υπάρχει ένα βίντεο διάρκειας λίγων δευτερολέπτων που έστειλε μέσω chat ένας από τους έξι επιβάτες στο γιο του, το οποίο καταγράφει την πτήση του ελικοπτέρου εν μέσω μιας σφοδρής καταιγίδας.

Αυτό ανέφερε η Gazzetta di Modena, διευκρινίζοντας ότι προς το παρόν ο παραλήπτης της ταινίας - ο γιος ενός από τους δύο Λιβανέζους διευθυντές του αεροσκάφους - δεν το έχει δώσει στη δημοσιότητα, ενόψει της έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα, στο βίντεο των 20 δευτερολέπτων, το οποίο εστάλη στον γιο του στον Λίβανο, πιθανότατα πριν από το μπλακάουτ που σημειώθηκε στο ελικόπτερο, φαίνεται η πτήση κατά τη διάρκεια καταιγίδας. Μια λεπτομέρεια που, όπως και άλλα ίχνη, εξετάζεται από τις δυνάμεις που συμμετέχουν στην έρευνα. Την Πέμπτη, την ώρα της φερόμενης συντριβής του ελικοπτέρου, οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή αυτή των Απέννινα μεταξύ Τοσκάνης και Εμίλια ήταν δυσμενείς: η κορυφογραμμή είχε πληγεί από καταιγίδα με βροχή, αστραπές και χαλάζι.

Εργαζόμενοι σε τουρκική εταιρεία - Συμμετείχαν σε έκθεση
Η τουρκική Eczacıbaşı Holding παραδέχθηκε ότι οι τέσσερις Τούρκοι πολίτες ήταν υπάλληλοί της που πήγαν στην Ιταλία για να συμμετάσχουν σε μια έκθεση στην επαρχία του Τρεβίζο, σύμφωνα με την Hurriyet.

«Το ελικόπτερο Agusta Koala AW119 εξαφανίστηκε από τα ραντάρ πάνω από την επαρχία της Μόντενα και έκτοτε δεν υπήρξε καμία επικοινωνία», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η εταιρεία. «Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών και οι Τούρκοι διπλωμάτες στη χώρα βρίσκονται σε επαφή με τις ιταλικές αρχές», πρόσθεσε.

Δείτε επίσης