Κόσμος

«Καμίνι» η Δυτική Ευρώπη με θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου

Πρωτοφανής καύσωνας πλήττει τη Δυτική Ευρώπη

«Καμίνι» η Δυτική Ευρώπη με θερμοκρασίες που ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Καύσωνας πλήττει τη δυτική Ευρώπη, με τον υδράργυρο στην Ισπανία και τη Γαλλία να αναμένεται να σκαρφαλώσει μέχρι και τους 43 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία της Ισπανίας θερμή αέρια μάζα από τη Βόρεια Αφρική έφερε στη χώρα το πρώτο μεγάλο κύμα καύσωνα του έτους χθες, με τις θερμοκρασίες να προβλέπεται ότι θα φτάσουν τους 43 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένα μέρη.

Το κύμα καύσωνα θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη και οι περιοχές που θα πληγούν περισσότερο θα είναι η κεντρική και η νοτιοδυτική Ισπανία.

Το θερμόμετρο θα δείξει 43 βαθμούς για τις πόλεις Σεβίλλη, Κόρδοβα και Μπανταχόθ που είναι υψηλό 20ετίας.

Στην πόλη της Σεβίλλης, ακόμη και οι οδηγοί αμαξών αποφάσισαν να διακόψουν την εργασία τους και να σταματήσουν να μεταφέρουν τουρίστες στα ιστορικά αξιοθέατα της πόλης, όπως το παλάτι Real Alcazar και την Plaza de Espana, όπως μεταδίδει το Euronews.

Καύσωνας και στη Γαλλία

Παρόμοια αναμένεται να είναι η κατάσταση και στη γειτονική Γαλλία αυτή την εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε η κρατική μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας, με τις θερμοκρασίες να φτάνουν έως και τους 38 βαθμούς Κελσίου στα νότια.

Οι θερμοκρασίες μπορεί να φτάσουν τους 35 με 38 βαθμούς Κελσίου από τα μέσα της εβδομάδας έως το Σαββατοκύριακο και δεν αναμένεται να πέσουν κάτω από τους 20 βαθμούς, προέβλεψε η μετεωρολογική υπηρεσία.

Το φετινό κύμα καύσωνα πρόκειται να φτάσει ασυνήθιστα νωρίς, με τις θερμοκρασίες που προβλέπονται να παρατηρούνται κανονικά στην κορύφωση του καλοκαιριού.

Αυτό οφείλεται σε ένα σύστημα χαμηλής πίεσης που βρίσκεται μεταξύ των Αζορών και της Μαδέρα στον Ατλαντικό, το οποίο ευνοεί την άνοδο του θερμού αέρα πάνω από τη δυτική Ευρώπη. Σύμφωνα με τη γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία, η κορύφωση του κύματος καύσωνα αναμένεται μεταξύ Πέμπτης και Σαββάτου.

Δείτε επίσης