Κόσμος

Το νέο «παιχνίδι» του «Σουλτάνου»: Ζητά «λευκό χαρτί» για την εισβολή σε τρίτα κράτη

Ο Ταγίπ Ερντογάν ετοιμάζει νομοσχέδιο, με βάση το οποίο θα μπορεί να παίρνει ο ίδιος απόφαση για στρατιωτική επέμβαση

Το νέο «παιχνίδι» του «Σουλτάνου»: Ζητά «λευκό χαρτί» για την εισβολή σε τρίτα κράτη
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

«Ανοικτή επιταγή» για να προχωρεί κατά το δοκούν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις, εισβολές σε άλλα κράτη, ζητά από τη Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση, ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Nordic Monitor», που υπογράφει ο Λεβέντ Κενέζ, με αφορμή αίτημα έγκρισης για παράταση της παρουσίας των τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Λιβύη, για 18 επιπλέον μήνες, ο Τούρκος Πρόεδρος ζητάει να παίρνει ο ίδιος απόφαση για στρατιωτική επέμβαση, αόριστα για «χώρες».

Είναι προφανές πως με αυτή την αφορμή επιχειρεί να διευρύνει το πλαίσιο και να μπορεί έχοντας μονίμως «λευκό χαρτί», να εισβάλει σε τρίτα κράτη.

Ο Ερντογάν, με τη γνωστή δική του εκδοχή και λογική στο τι σημαίνει προστασία των συμφερόντων της Τουρκίας, θα επιχειρεί( το κάνει ήδη) την προώθηση και επιβολή των σχεδιασμών του. Να επιβάλλει επεκτατικούς και ηγεμονικούς σχεδιασμούς και να αναπτύσσει στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Παρά το γεγονός ότι ενόψει και των εκλογών του 2023 στην Τουρκία, το πολιτικό σύστημα της χώρας πλειοδοτεί σε εθνικισμό και ιμπεριαλιστικές πολιτικές, είναι σαφές πως ο Ερντογάν δεν θέλει να συναποφασίζει με κανένα για τα επόμενα βήματα.

Διαβάστε περισσότερα στο HellasJournal.com

Δείτε επίσης