Κόσμος

Μαϊάμι: Αεροπλάνο τυλίχτηκε στις φλόγες μετά από πρόσκρουση κατά την προσγείωση

Τρεις από τους 126 επιβαίνοντες της πτήσης τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Δεν λειτούργησε ο μηχανισμός προσγείωσης

Μαϊάμι: Αεροπλάνο τυλίχτηκε στις φλόγες μετά από πρόσκρουση κατά την προσγείωση
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Στιγμές τρόμου έζησαν εχθές, Τρίτη, οι επιβάτες ενός αεροπλάνου που τυλίχθηκε στις φλόγες μετά την προβληματική προσγείωσή του στο αεροδρόμιο του Μαϊάμι.

Τρία άτομα νοσηλεύονται με ελαφρύς τραυματισμούς ύστερα από την προσγείωση-θρίλερ αεροσκάφους της Red Air στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Μαϊάμι.

Σύμφωνα με την Daily Mail, το αεροσκάφος της Red Air (ενός αερομεταφορέα χαμηλού κόστους που ιδρύθηκε μόλις πέρυσι στη Δομινικανή Δημοκρατία) είχε αναχωρήσει από το Σάντο Ντομίνγκο με προορισμό το Μαϊάμι, και σε αυτό βρίσκονταν 126 επιβάτες και 11 μέλη του πληρώματος όταν συνέβη το ατύχημα.

Η πτήση είχε απογειωθεί από το Σάντο Ντομίνγκο της Δομινικανής Δημοκρατίας και αναμενόταν να φτάσει στις ΗΠΑ στις 17:30 αλλά το σύστημα προσγείωσης κατέρρευσε και ξέσπασε φωτιά.

Εκπρόσωπος του αεροδρομίου ενημέρωσε πως στην πτήση επέβαιναν 126 άτομα και τρεις χρειάστηκαν ιατρική φροντίδα. Η Red Air ανέφερε πως ήταν 130 οι επιβάτες και 10 τα μέλη του προσωπικού. Δεν έχει διευκρινιστεί ποια από τις δύο πλευρές έδωσε τον σωστό αριθμό.

Όταν έφτασαν οι πυροσβέστες, είδαν το φτερό του αεροπλάνου να έχει τυλιχθεί στις φλόγες, είπε η Erika Benitez, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής. Χρησιμοποιήθηκαν ειδικά μηχανήματα και έγινε ενδελεχής έρευνα του χώρου για να επιβεβαιωθεί ότι είχαν αποχωρήσει όλοι οι επιβαίνοντες.

Έγινε και προσπάθεια να σταματήσει η διαρροή καυσίμων από το αεροσκάφος, που απειλούσε να λάβει η φωτιά πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις.

Η εταιρεία σημείωσε πως το αεροσκάφος «είχε τεχνικά προβλήματα κατά την προσγείωση», αλλά δεν παρείχε περισσότερες πληροφορίες.

«Εκφράζουμε την απόλυτη συμπαράστασή μας στους επιβάτες και το πλήρωμα του αεροσκάφους» ανέφερε, επίσης.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας Μεταφορών δήλωσε ότι το αεροσκάφος ήταν ένα McDonnell Douglas MD-82 και θα στείλει ομάδα ερευνητών στον τόπο του συμβάντος. Το Ινστιτούτο Πολιτικής Αεροπορίας της Δομινικανής Δημοκρατίας διεξάγει, επίσης, έρευνα και συνεργάζεται με τις αρχές του Μαϊάμι, δήλωσε η Red Air.

«Νόμιζα ότι θα πεθάνω»

Η Paola Garcia, επιβάτης της πτήσης, αναφέρθηκε στις στιγμές που εκτυλίχθηκαν, εκφράζοντας τον φόβο της.

«Νόμιζα ότι θα πεθάνω, πραγματικά» είπε. «Ήταν ένας ηλικιωμένος άνδρας δίπλα μου και τον αγκάλιαζα. Ήταν απαίσιο» συμπλήρωσε.

«Χτυπούσαμε από άκρη σε άκρη και όλα τα παράθυρα έσπασαν και μετά όλα ήταν μια χαρά. Τότε κόσμος άρχισε να τρέχει και να τρέχει και να πηδά γιατί υπήρχε φωτιά».

Δείτε επίσης