Κόσμος

Ασθενής με ενδομητρίωση καταγγέλλει τη Ζαχαροπούλου για... βαρβαρότητα!

Η Λούσι με ενδομητρίωση περιγράφει τη στιγμή της άγριας παρενόχλησής της από την υφυπουργό του Μακρόν - «Καημένη μου, είσαι στείρα», της είπε

Ασθενής με ενδομητρίωση καταγγέλλει τη Ζαχαροπούλου για... βαρβαρότητα!
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Πρώην ασθενής της ελληνικής καταγωγής υφυπουργού του Εμανουέλ Μακρόν σπάει, λυγίζει και βρίσκει το θάρρος να καταγγείλει την Χρυσούλα Ζαχαροπούλου για βιασμό.

Η Λουσί αφηγείται την τραυματική της εμπειρία, στο γαλλικό ραδιοφωνικό δίκτυο «RTL» όταν επισκέφτηκε στο νοσοκομείο Bégin στο Saint-Mandé την υφυπουργό του Μακρόν.

Τα γεγονότα διαδραματίστηκαν πριν από τέσσερα χρόνια αλλά δεν είναι αρκετά ώστε να σβήσουν από τη μνήμη της Λουσί όσα πέρασε μέσα στο ιατρείο. Ίσως να μη σβήσουν και ποτέ…

Η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου είχε φτάσει με καθυστέρηση στο νοσοκομείο εκείνη την ημέρα. «Χωρίς να με κοιτάξει στα μάτια, μου ζητάει να ξαπλώσω. Μετά χωρίς να μου πει, τίποτα έβαλε το χέρι της μέσα μου. Ένιωσα σαν μια γροθιά να με σπρώχνει, πονούσα πολύ αλλά δεν έκλαψα ούτε φώναξα», εξηγεί η Λουσί.

Με δάκρυα στα μάτια συνέχισε την αφήγησή της στο ραδιοφωνικό σταθμό: «Τότε ήταν που μου είπε: ''Κανονικά θα έπρεπε να ουρλιάζετε. Θα έπρεπε να πονάτε". Με πίεζε, με πονούσε πολύ. Μετά κάθισα κανονικά στην ιατρική καρέκλα. Τόλμησα να ρωτήσω αν ήταν αλήθεια ότι ήμουν στείρα. Μετά είδε το ιατρικό μου φάκελο και μου είπε: Μα καημένη μου, δεν καταλάβατε τίποτα, δεν θα κάνετε παιδιά, είστε στείρα». Όταν άρχισα να κλαίω, με ρώτησε: ''Γιατί κλαίτε, δεν βλέπω το λόγο''».

Αν και η αρχή έχει γίνει από δύο άλλες γυναίκες που έχουν καταθέσει μήνυση σε βάρος της 46χρονης υφυπουργού Ανάπτυξης, Γαλλοφωνίας και Διεθνών Συνεργασιών της κυβέρνησης Μαρκόν, η Λουσί δεν έχει προβεί έως τώρα σε μια τέτοια κίνηση. Παρόλα αυτά η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου βρίσκεται στο στόχαστρο εισαγγελικής έρευνας μετά τις κατηγορίες σε βάρος της για δύο βιασμούς.

Οι πράξεις της φέρονται να διαπράχθηκαν στο πλαίσιο των καθηκόντων της ως γυναικολόγου. Το θέμα αποκάλυψε το γαλλικό περιοδικό «Marianne,» σύμφωνα με το οποίο, σχετική έρευνα έχει ξεκινήσει η Εισαγγελία του Παρισιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού το τελευταίο διάστημα κατατέθηκαν δύο μηνύσεις σε βάρος της Χρυσούλας Ζαχαροπούλου από δύο γυναίκες για «διείσδυση χωρίς συναίνεση» στο πλαίσιο της άσκησης του επαγγέλματός της ως γυναικολόγου με τις γυναίκες να ισχυρίζονται ότι ένιωσαν πως υπέστησαν βιασμό.

H υφυπουργός κατηγορείται ότι πραγματοποίησε ιατρικές διαδικασίες, συμπεριλαμβανομένης της κολπικής ή πρωκτικής διείσδυσης, χωρίς να έχει λάβει προηγουμένως τη συγκατάθεση των ασθενών της, όπως σχολιάζει ο γαλλικός Τύπος.

Δείτε επίσης