Κόσμος

Αλεξάντρια Οκάσιο Κορτέζ: «Με βίασαν στα 22 μου. Δόξα τω Θεώ, η άμβλωση ήταν μια επιλογή»

Συγκλονίζει η βουλευτής των ΗΠΑ που μίλησε σε συγκέντρωση υπέρ τους δικαιώματος στην άμβλωση, για τον βιασμό που υπέστη σε νεαρή ηλικία

Αλεξάντρια Οκάσιο Κορτέζ: «Με βίασαν στα 22 μου. Δόξα τω Θεώ, η άμβλωση ήταν μια επιλογή»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Μία συγκλονιστική αποκάλυψη έκανε η Αμερικανίδα βουλευτίνα Αλεξάντρια Οκάσιο – Κορτέζ η οποία πρωτοστάτησε σε συλλαλητήρια υπέρ του δικαιώματος στην άμβλωση, στο περιθώριο της έντονης αντιπαράθεσης μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να απαγορεύσει τις αμβλώσεις.

Η ίδια αποκάλυψε πως έπεσε θύμα βιασμού στα 22 της και «δόξα τω Θεώ η άμβλωση ήταν μία επιλογή».

«Όταν ήμουν περίπου 22-23 ετών, με βίασαν ενώ ζούσα εδώ, στη Νέα Υόρκη», είπε η βουλευτής στο συγκεντρωμένο πλήθος. «Ήμουν εντελώς μόνη. Μάλιστα, ένιωθα τόσο μόνη, που χρειάστηκε να κάνω τεστ εγκυμοσύνης σε δημόσια τουαλέτα, στο κέντρο του Μανχάταν», περιέγραψε.

«Ενώ περίμενα το αποτέλεσμα, το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ ήταν δόξα τω Θεώ που, τουλάχιστον, έχω επιλογή. Δόξα τω Θεώ που μπορούσα, τουλάχιστον, να έχω την ελευθερία να επιλέξω τη μοίρα μου», συνέχισε, αναφερόμενη στο δικαίωμα στην άμβλωση.

«Δεν ήξερα τότε, καθώς περίμενα, ότι το αποτέλεσμα θα ήταν αρνητικό. Αλλά αυτό δεν έχει σημασία και αυτό μας αφορά όλους. Αυτό δεν είναι ένα ζήτημα δικαιωμάτων των γυναικών. Είναι ένα ζήτημα για όλους μας», υπογράμμισε.

Η ανατροπή, από το Ανώτατο Δικαστήριο, της απόφασης με την οποία είχε γίνει συνταγματικό δικαίωμα η άμβλωση στις ΗΠΑ, έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο και κύμα διαμαρτυριών σε όλη τη χώρα.

«Πρέπει από αυτή τη στιγμή να είμαστε ανένδοτοι, προκειμένου να αποκατασταθούν και να είναι εγγυημένα όλα τα δικαιώματά μας εδώ, στις ΗΠΑ», τόνισε η Οκάσιο- Κορτέζ μιλώντας στη συγκέντρωση.

Δείτε επίσης