Κόσμος

Σε ρόλο οικοδέσποινας η Λετίθια πήγε τις Πρώτες Κυρίες εκδρομή - Τι φόρεσαν και που γευμάτισαν

Στην Ισπανία βρίσκονται και οι σύζυγοι των ηγετών των χωρών - μελών του ΝΑΤΟ, Πρώτες Κυρίες και Πρώτοι Κύριοι, που ακολουθούν το δικό τους πρόγραμμα

Σε ρόλο οικοδέσποινας η Λετίθια πήγε τις Πρώτες Κυρίες εκδρομή - Τι φόρεσαν και που γευμάτισαν
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η Ισπανίδα βασίλισσα Λετίθια μαζί με την Τζιλ Μπάιντεν και τις άλλες συζύγους ηγετών του ΝΑΤΟ και δύο Πρώτους Κυρίους, ακολουθούν το δικό τους πρόγραμμα και πήγαν μια μίνι εκδρομή εκτός Μαδρίτης, στην ιστορική Σεγκόβια.

Οι περισσότερες κυρίες και κύριοι βρέθηκαν στη Σεγκόβια, με την Τζιλ Μπάιντεν να συνοδεύεται από τις εγγονές της, Maisy και Finnegan, τις κόρες τού Hunter Biden και της πρώτης συζύγου του, Kathleen.

Δύο Πρώτοι Κύριοι συμμετείχαν στην εκδρομή, ο Gauthier Destenay, ο σύζυγος του πρωθυπουργού του Λουξεμβούργου Xavier Bettel, ο οποίος ήταν ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος πρωθυπουργός στον κόσμο, και ο σύζυγος της προέδρου της Σλοβενίας.

Συμμετείχαν επίσης οι σύζυγοι των ηγετών της Αυστραλίας, της Σλοβενίας, της Τουρκίας, του Βελγίου και άλλων χωρών.


Τι φόρεσαν οι Πρώτες Κυρίες στο κάλεσμα της βασίλισσας Λετίθια

Με εσπαντρίγιες, φλοράλ, ανάλαφρα φορέματα για βόλτα κάτω από τον ισπανικό ήλιο και πλατιά χαμόγελα, οι Πρώτες Κυρίες έκαναν τη βόλτα τους στην όμορφη ισπανική πόλη.

Η αρχαία μεσαιωνική πόλη είναι διάσημη για τα μεσαιωνικά τείχη της, τις ρωμανικές εκκλησίες, το ρωμαϊκό υδραγωγείο και το μεσαιωνικό της κάστρο, το οποίο χρησίμευσε ως ένα από τα πρότυπα για το κάστρο της Σταχτοπούτας του Walt Disney. Το κέντρο της πόλης ανακηρύχθηκε παγκόσμια κληρονομιά της UNESCO το 1985.

Οι σύζυγοι περιηγήθηκαν στους κήπους του βασιλικού παλατιού la Granja de San Ildefonso. Οι κήποι διαθέτουν πολλά σιντριβάνια με θέματα από τη μυθολογία: το σιντριβάνι του Απόλλωνα, το σιντριβάνι του Ποσειδώνα, το σιντριβάνι της Ανδρομέδας...

Αρχικά, απόλαυσαν μια υπαίθρια περιήγηση στην πόλη, ενώ ακολουθεί επίσκεψη στο Βασιλικό Εργοστάσιο Γυαλιού, όπου θα μάθουν για την τεχνική του φυσητού γυαλιού, και στο Βασιλικό Εργοστάσιο Ταπισερί. Θα γευματίσουν στο εστιατόριο NuBel, το οποίο είναι γνωστό για τα τάπας και το σεβίτσε γαρίδας του. Θα επισκεφθούν επίσης το Μουσείο Reina Sofía, σύμφωνα με δημοσιεύματα ισπανικών μέσων ενημέρωσης. Εκεί βρίσκεται η Γκουέρνικα του Πικάσο, που θεωρείται από τους πιο συγκινητικούς και δυνατούς αντιπολεμικούς πίνακες στην Ιστορία της Τέχνης.

Στη Μαδρίτη και οι εγγονές Μπάιντεν

Οι Maisy και η Finnegan Biden συνόδευσαν τους παππούδες τους σε αυτό το ταξίδι στην Ισπανία, με την μικρότερη, Maisy 21 ετών, να συνοδεύει την Τζιλ Μπάιντεν στο ταξίδι Ουάσινγκτον-Μαδρίτη και την λίγο μεγαλύτερη Finnegan, (22 ετών), να τους συναντά στην ισπανική πρωτεύουσα, καθώς βρισκόταν ήδη εκεί.

Οι τρεις κυρίες Μπάιντεν απόλαυσαν ένα ποτήρι κρασί το βράδυ της άφιξής τους και στη συνέχεια πήγαν για ψώνια τη Δευτέρα.

Την Τρίτη αφίχθη στη Μαδρίτη και ο Τζο Μπάιντεν ο οποίος προηγουμένως είχε βρεθεί στη Βαυαρία για τη Σύνοδο των G7.

Η επίσκεψη της Τζιλ Μπάιντεν και της Λετίθια σε χώρο υποδοχής Ουκρανών προσφύγων

Η Τζιλ Μπάιντεν θα επιστρέψει στην Ουάσινγκτον σήμερα το απόγευμα, οπότε θα χάσει το δείπνο στο Μουσείο Πράδο. Θα χάσει επίσης μια γευσιγνωσία λαδιού που διοργανώνεται για τις/τους συζύγους την Πέμπτη.

Χθες συνόδευσαν την Τζιλ Μπάιντεν και τη βασίλισσα Λετίθια σε μια επίσκεψη σε ένα κέντρο προσφύγων της Ουκρανίας στη Μαδρίτη και σε μια συνάντηση με τον σεφ Χοσέ Άντρες.

Τζιλ Μπάιντεν και Λετίθια κάθισαν με τις οικογένειες των προσφύγων για να ακούσουν τις ιστορίες τους.

Η πρώτη κυρία και η βασίλισσα συναντήθηκαν επίσης με τον σεφ Jose Andres και τους εθελοντές στην κουζίνα του World Center. Η ομάδα του Andres έχει εργαστεί στην Ουκρανία για να βοηθήσει τις ανθρωπιστικές προσπάθειες και βοηθά στη σίτιση των προσφύγων σε όλη την Ευρώπη.

Δείτε επίσης