Κόσμος

Αιματοκύλισμα στην ουκρανική Βινίτσια μετά από πυραυλική επίθεση: Νεκροί 22 άμαχοι, ανάμεσά τους και παιδιά

«Αυτή είναι πράξη ρωσικής τρομοκρατίας», δήλωσε ο πρόεδρος Ζελένσκι - Οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από υποβρύχιο στην Μαύρη Θάλασσα

Αιματοκύλισμα στην ουκρανική Βινίτσια μετά από πυραυλική επίθεση: Νεκροί 22 άμαχοι, ανάμεσά τους και παιδιά
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Αιματοκύλισμα με 22 αμάχους νεκρούς, ανάμεσα τους και τρία παιδιά, σημειώθηκε στην πόλη Βινίτσια της Ουκρανίας, μετά από πυραυλική επίθεση των ρωσικών στρατευμάτων, το μεσημέρι της Πέμπτης.

Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν πως οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από υποβρύχιο στην Μαύρη Θάλασσα.

Πλάνα βίντεο και φωτογραφίες από την πόλη, που είναι μακριά από τις γραμμές του μετώπου, έδειξαν πυκνό μαύρο καπνό να υψώνεται από ένα πολυώροφο κτίριο, έπειτα από ένα από τα πιο φονικά πλήγματα σε πολιτικό στόχο, από την έναρξη του πολέμου.

Τρία παιδιά περιλαμβάνονται μεταξύ των νεκρών, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Ο ουκρανικός στρατός δήλωσε πως η Βινίτσια, μια πόλη 200 χλμ. νοτιοδυτικά του Κιέβου, επλήγη από τρεις ρωσικούς πυραύλους Καλίμπρ που εκτοξεύθηκαν από ένα υποβρύχιο που δεν κατονόμασε και πως οι ουκρανικές δυνάμεις κατέρριψαν άλλους δύο.

«Υπάρχουν τραυματίες και νεκροί, ανάμεσά τους και παιδιά», έγραψε ο Ουκρανός προέδρος Βολοντίμρ Ζελένσκι σε ανάρτησή του στην εφαρμογή Telegram. «Τί είναι αυτό, αν όχι μια ανοικτή τρομοκρατική ενέργεια;».

«Αυτή είναι πράξη ρωσικής τρομοκρατίας... 20 άνθρωποι έχουν πεθάνει μέχρι στιγμής», είπε σε μία εξ αποστάσεως ομιλία σε διεθνή διάσκεψη που αποσκοπεί στην άσκηση διώξεων για εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν στην Ουκρανία.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν έχει σχολιάσει ακόμη τις πληροφορίες από τη Βινίτσια. Η Ρωσία, που εισέβαλε στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, αρνείται ότι στοχοποιεί αμάχους και υποστηρίζει πως οι δυνάμεις της δεν έχουν διαπράξει εγκλήματα πολέμου.

Δείτε επίσης