Κόσμος

Τρόμος στη Βινίτσια της Ουκρανίας: Η στιγμή του πυραυλικού χτυπήματος που στοίχισε τη ζωή αμάχων, ανάμεσά τους και παιδιά

23 νεκροί, μεταξύ των οποίων και 3 παιδιά και περισσότεροι από 100 τραυματίες

Τρόμος στη Βινίτσια της Ουκρανίας: Η στιγμή του πυραυλικού χτυπήματος που στοίχισε τη ζωή αμάχων, ανάμεσά τους και παιδιά
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η έκρηξη σκότωσε 23 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 100, σύμφωνα με το βρετανικό μέσο.

Τρομοκρατημένοι πεζοί αναγκάστηκαν να τρέξουν για κάλυψη όταν οι δυνάμεις του Πούτιν εκτόξευσαν έναν πύραυλο Kalibr στο πολυσύχναστο κέντρο της πόλης χθες.

Τρόμος στο κέντρο της πόλης
Ο πύραυλος που εκτοξεύτηκε από ένα υποβρύχιο στη Μαύρη Θάλασσα κτύπησε τη Βίνιτσια γύρω στις 10.50 π.μ. τοπική ώρα, τραυματίζοντας τουλάχιστον 100 ανθρώπους, καθώς οι κάτοικοι κυκλοφορούσαν αμέριμνοι.

Τα πλάνα δείχνουν τη στιγμή της έκρηξης, καθώς ποδηλάτες και πεζοί κυκλοφορούσαν κανονικά, όταν ξαφνικά η καταστροφική δύναμη της έκρηξης τους εκσφενδονίζει από τα ποδήλατά τους, ενώ άλλοι σκύβουν και πέφτουν στο έδαφος για ασφάλεια. Δευτερόλεπτα αργότερα, μια δυσοίωνη σκιά σκότους πέφτει πάνω στην πολυσύχναστη πλατεία.

Τρομοκρατημένοι άνθρωποι φαίνονται να τρέχουν για να γλιτώσουν από το πλήγμα που εξαπέλυσε η Μόσχα στην πόλη των 370.000 κατοίκων, στο κέντρο της χώρας, μακριά από την «πρώτη γραμμή» του Ντονμπάς.

Ξεχωριστά πλάνα από κάμερες ασφαλείας δείχνουν την αντίδραση μιας πελάτισσας και μίας εργαζόμενης σε ένα κατάστημα, όταν χτυπά ο πύραυλος Kalibr.

Οι δυο τους πετιούνται στο πάτωμα, ενώ τα τζάμια σπάνε από τη δύναμη της έκρηξης.

Ουκρανία: Η Ρωσία είναι «κράτος-τρομοκράτης»

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι χαρακτήρισε τη Ρωσία κράτος «τρομοκράτη» και ζήτησε περισσότερες κυρώσεις κατά του Κρεμλίνου, προειδοποιώντας ότι ο αριθμός των θυμάτων της επίθεσης στη Βίνιτσια μπορεί να αυξηθεί.

«Δυστυχώς, αυτός δεν είναι ο τελικός αριθμός. Η απομάκρυνση των συντριμμιών συνεχίζεται. Δεκάδες άνθρωποι αγνοούνται. Υπάρχουν σοβαρά τραυματίες ανάμεσα στους νοσηλευόμενους», αναφέρουν οι ουκρανικές αρχές.

Η Ρωσία επανέλαβε ότι δεν στοχεύει αμάχους σε αυτό που αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην Ουκρανία και είπε ότι η επίθεσή της έπληξε μια στρατιωτική εγκατάσταση εκπαίδευσης.

Η Βινίτσια φιλοξενεί το αρχηγείο διοίκησης της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, σύμφωνα με επίσημο ουκρανικό στρατιωτικό ιστότοπο, στόχο για τον οποίο η Ρωσία χρησιμοποίησε πυραύλους κρουζ προκειμένου να προσπαθήσει να πλήξει τον Μάρτιο, ανέφερε τότε η ουκρανική αεροπορία.

Δείτε επίσης