Κόσμος

Ολένα Ζελένσκα στον Λευκό Οίκο: Το ζεύγος Μπάιντεν υποδέχτηκε τη σύζυγο του προέδρου της Ουκρανίας

Η Τζιλ Μπάιντεν πρόσφερε στη Ολένα Ζελένσκα ανθοδέσμη με τα χρώματα της ουκρανικής σημαίας

Ολένα Ζελένσκα στον Λευκό Οίκο: Το ζεύγος Μπάιντεν υποδέχτηκε τη σύζυγο του προέδρου της Ουκρανίας
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Οι δύο Πρώτες Κύριες συναντιούνται ξανά έπειτα από δύο μήνες. Η Τζιλ Μπάιντεν υποδέχτηκε το πρωί της Τετάρτης την σύζυγο του Προέδρου της Ουκρανίας, Ολένα Ζελένσκα, ως ένδειξη υποστήριξης και αλληλοβοήθειας των δύο χωρών.

Η 44χρονη σεναριογράφος επισκέφτηκε το προεδρικό ζεύγος στο πλαίσιο του ταξιδιού της στην Ουάσιγκτον, με αφορμή την συμπλήρωση πέντε μηνών από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, έπειτα από την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν έχοντας στο πλευρό του την σύζυγό του καλωσόρισαν στην προεδρική κατοικία την Ζελένσκα προσφέροντάς της μια συμβολική ανθοδέσμη, αποτελούμενη από λουλούδια στα χρώματα τις Ουκρανίας. Οι δύο Κυρίες δεν δίστασαν να αγκαλιαστούν κατά την άφιξη της αποστολής, ανταλλάσσοντας ένθερμα λόγια η μία στην άλλη.

Στο πλευρό της Ολένα βρισκόταν συνεχώς η πρέσβειρα της Ουκρανίας στις ΗΠΑ, Οξάνα Μαρκάροβα, με τον Πρόεδρο Μπάιντεν να αποχωρεί από την συνάντηση των δύο γυναικών έπειτα από την αναμνηστική φωτογραφία μπροστά στον Λευκό Οίκο.

Άλλωστε, η ιδιωτική επίσκεψη της Ολένα Ζελένσκα έγινε έπειτα από πρόσκληση της Τζιλ Μπάιντεν, με σκοπό να αναδείξουν μέσα από την συνάντηση τους την συνεχή υποστήριξη των ΗΠΑ προς την Ουκρανία. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου "οι Πρώτες Κυρίες θα συζητούσαν τη συνεχή υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών προς την κυβέρνηση της Ουκρανίας και το λαό της, καθώς υπερασπίζονται τη δημοκρατία τους και αντιμετωπίζουν τις σημαντικές ανθρώπινες επιπτώσεις του πολέμου της Ρωσίας, οι οποίες θα είναι αισθητές για τα επόμενα χρόνια".

Τόσο η Ολένα Ζελένσκα, όσο και η Τζιλ Μπάιντεν εμφανίστηκαν ιδιαίτερα κομψές, υιοθετώντας ένα κοινό trend στα outfits τους. Η Πρώτη Κυρία της Ουκρανίας για την εν λόγω περίσταση επίλεξε ένα midi lemon – cream suit dress, το οποίο συνδύασε με pastel γόβες σε γαλάζια απόχρωση. Από την άλλη, η Πρώτη Κυρία της Αμερικής έδειχνε στιλάτη μέσα στο navy blue φόρεμα της, το οποίο έφερε μικρές και μεγάλες μαργαρίτες στο επάνω μέρος, φωτίζοντας το πρόσωπο της. Ολοκλήρωσε το look της με μυτερές γόβες σε κίτρινο χρώμα, πραγματοποιώντας ένα machy machy συνδυασμό με την προσκεκλημένη της.

Δείτε επίσης