Κόσμος

Λευκός Οίκος: Τι εννοούσε ο Μπάιντεν με τη δήλωση περί καρκίνου

Σάλος στις ΗΠΑ με τη δήλωση Μπάιντεν - Πως τη «μαζεύει» ο Λευκός Οίκος

Λευκός Οίκος: Τι εννοούσε ο Μπάιντεν με τη δήλωση περί καρκίνου
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Αναγκάστηκε να προβεί σε διευκρινιστική δήλωση ο Λευκός Οίκος ύστερα από το σάλο που προκάλεσαν δηλώσεις του Τζο Μπάιντεν σε εκδήλωση στην οποία μετείχε στη Μασαχουσέτη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Λευκός Οίκος, ο Μπάιντεν αναφερόταν σε παλαιότερη διάγνωση καρκίνου του δέρματος, από τον οποίο είχε επιβιώσει πριν αναλάβει τα προεδρικά του καθήκοντα.

Μιλώντας για την κλιματική αλλαγή κοντά σε ένα πρώην εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας από άνθρακα, για να υποστηρίξει υπεράκτια αιολικά πάρκα, ο Μπάιντεν μίλησε για τις επιπτώσεις στην υγεία των ρυπογόνων εκπομπών από διυλιστήρια πετρελαίου κοντά στο παιδικό του σπίτι στο Κλέιμοντ του Ντέλαγουερ και πρόσθεσε ότι ο ίδιος και πολλοί ακόμη που μεγάλωσαν μαζί του έχουν καρκίνο, καθώς η εν λόγω Πολιτεία των ΗΠΑ είχε ένα από τα υψηλότερα ποσοστά καρκίνου σε ολόκληρη τη χώρα, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για ενεργειακή μετάβαση της χώρας και απομάκρυνση από τα ορυκτά καύσιμα.

Οι διευκρινίσεις για τον καρκίνο του Μπάιντεν

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Άντριου Μπέιτς είπε ότι ο Πρόεδρος αναφερόταν σε μη μελανωματικούς καρκίνους του δέρματος που αφαιρέθηκαν πριν αναλάβει τα καθήκοντά του.

Δείτε επίσης