Κόσμος

Ιταλία: Viral ο ιερέας που έκανε τη λειτουργία μέσα στη θάλασσα – Μετέτρεψε ένα φουσκωτό στρώμα σε… Αγία Τράπεζα

Σάλο με τον ιερέα που πραγματοποίησε την Κυριακάκη λειτουργία μέσα στη θάλασσα, ενώπιον μαθητών λυκείου

Ιταλία: Viral ο ιερέας που έκανε τη λειτουργία μέσα στη θάλασσα – Μετέτρεψε ένα φουσκωτό στρώμα σε… Αγία Τράπεζα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ο ιερέας, 36 ετών από την αρχιεπισκοπή του Μιλάνο, είχε οργανώσει να κάνει την κυριακάτικη λειτουργία σε παραλία της Κροτόνε, στα νότια της χώρας, για μαθητές λυκείου που βρίσκονταν εκεί σε καλοκαιρινή κατασκήνωση.

Ωστόσο, η παραλία γέμισε από νωρίς και ο ιερέας δεν έβρισκε χώρο με σκιά για να τελέσει το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

Τι έκανε; Δανείστηκε το στρώμα από μια οικογένεια, είπε στους μαθητές να βάλουν μαγιό, έπεσαν όλοι στο νερό και έκανε τη λειτουργία κανονικά, έχοντας αυτή την πλωτή Αγία Τράπεζα!

Ιταλία: Λειτουργία από ιερέα μέσα στη θάλασσα

Οι φωτογραφίες της πιο πρωτότυπης λειτουργίας, εύλογα, κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, μέχρι που αναγκάστηκε να απολογηθεί για αυτή η Αρχιεπισκοπή της Κροτόνε και φυσικά να καταδικάσει το γεγονός.

«Σε ορισμένες ειδικές περιπτώσεις, μπορεί η λειτουργία της Θείας Ευχαριστίας να γίνει σε εξωτερικό χώρο. Όμως, είναι πάντα απαραίτητο αυτό να γίνεται κατόπιν επικοινωνίας με τους ανωτέρους της εκκλησίας, ώστε να υπάρχει και η κατάλληλη καθοδήγηση για τον ενδεδειγμένο τρόπο που πρέπει να γίνει η λειτουργία».

Ο ιερέας, πάντως, έμπλεξε, καθώς ο γενικός εισαγγελέας της πόλης άσκησε δίωξη για «βλασφήμια σε θρησκευτική τελετή». Ο ιερέας πάντως ζήτησε συγνώμη, λέγοντας ότι η συμπεριφορά του μπορεί πράγματι να ήταν «απρεπής» και ότι δεν θα το ξανακάνει.

«Δεν ήταν σίγουρα ο σκοπός μου να διακωμωδήσω την Ευχαριστία. Αλλά τα σύμβολα είναι ισχυρά και ήταν αφελές από τη μεριά μου να μην τους αποδώσω το βάρος που πρέπει»...

Δείτε επίσης