Κόσμος

Ιταλία: Συμπόρευση του Δημοκρατικού Κόμματος με το κεντρώο κόμμα «Δράση» στις βουλευτικές εκλογές

Το  κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα επισημοποίησε σήμερα Τρίτη την συνεργασία του με το κεντρώο κόμμα Azione στις εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου. «Θα κερδίσουμε το ματς», λέει ο Κάρλο Καλέντα

Ιταλία: Συμπόρευση του Δημοκρατικού Κόμματος με το κεντρώο κόμμα «Δράση» στις βουλευτικές εκλογές
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Επισημοποιήθηκε σήμερα Τρίτη από το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα η εκλογική του συνεργασία με το κεντρώο κόμμα Azione (Δράση).

Η συμπόρευση των δύο κομμάτων στις εκλογές της 25ης Σεπτεμβρίου προβλέπει ότι οι υποψηφιότητες για τις μονοεδρικές περιφέρειες θα καθοριστούν ως εξής: σε ποσοστό 70% οι υποψήφιοι θα ανήκουν στους Δημοκρατικούς και το υπόλοιπο 30% στο Azione.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η συμφωνία που υπεγράφη προβλέπει πως και σε ό,τι αφορά τον τηλεοπτικό χρόνο των δυο πολιτικών δυνάμεων, θα τηρηθεί η ίδια αναλογία. «Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική εκλογική συμμαχία, στο πλαίσιο μιας ευρύτερης συμφωνίας που περιέχει βασικά στοιχεία, με στόχο να κερδίσουμε την αναμέτρηση με την δεξιά», τόνισε ο γραμματέας του Δημοκρατικού Κόμματος Ενρίκο Λέτα.

«Είναι αδιανόητο η χώρα μας, μετά την κυβέρνηση Ντράγκι, να περάσει σε μια φάση στην οποία πρωθυπουργός μπορεί να αναλάβει η Τζόρτζια Μελόνι», πρόσθεσε ο Λέτα.

«Η συμφωνία αυτή με ικανοποιεί και με καλύπτει πλήρως, υπάρχει σημαντική αναφορά στην «ατζέντα Ντράγκι». Θεωρώ ότι το ματς σήμερα ξανανοίγει, διότι δεν νομίζω ότι οι Ιταλοί επιθυμούν να ακολουθήσουν παθητικά μια πρόταση που τους θέτει στο περιθώριο της Ευρώπης», τόνισε από την μεριά του ο επικεφαλής του Αzione Κάρλο Καλέντα. «Είμαστε συμπαγείς και τίποτα δεν έχει ακόμη κριθεί. Έχουμε μπροστά μας ένα ματς και θα το κερδίσουμε», πρόσθεσε.

Βάσει των δημοσκοπήσεων, τα Δημοκρατικό Κόμμα συγκεντρώνει το 23% της πρόθεσης ψήφου και το Azione το 6%.

Δείτε επίσης