Κόσμος

Παγκόσμιος «συναγερμός» για τα στρατιωτικά γυμνάσια με πραγματικά πυρά γύρω από την Ταϊβάν

«Είμαστε σε νόμιμη άμυνα» υποστηρίζει το Πεκίνο - «Πραγματική πιθανότητα επεισοδίου» βλέπει ο σύμβουλος ασφαλείας του Μπάιντεν

Παγκόσμιος «συναγερμός» για τα στρατιωτικά γυμνάσια με πραγματικά πυρά γύρω από την Ταϊβάν
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Το μεσημέρι, τοπική ώρα, το κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο CCTV δήλωσε: «Από τις 12:00 σήμερα έως τις 12:00 στις 7 του μήνα, ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός διεξάγει μια σημαντική στρατιωτική άσκηση και οργανώνει πραγματικά πυρά.


Κατά τη διάρκεια αυτής της πραγματικής άσκησης μάχης, επιλέχθηκαν έξι σημαντικές περιοχές γύρω από το νησί και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου όλα τα πλοία και τα αεροσκάφη δεν θα πρέπει να εισέλθουν σε αυτές τις θαλάσσιες περιοχές και στους αντίστοιχους εναέριους χώρους».

Οι έξι προσδιορισμένες ζώνες περιβάλλουν το νησί και περιστασιακά επικαλύπτονται με τα χωρικά ύδατα της Ταϊβάν. Ορισμένες είναι επίσης πολύ κοντά σε βασικά λιμάνια και οι αρχές της Ταϊβάν έχουν κατηγορήσει την Κίνα ότι ουσιαστικά διεξάγει αποκλεισμό - μια πολύ σοβαρή κατηγορία.

«Η Διοίκηση του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας διεξήγαγε την Πέμπτη στρατιωτικές ασκήσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες μεγάλης κλίμακας, συμπεριλαμβανομένων ασκήσεων με πραγματικά πυρά γύρω από το νησί της Ταϊβάν», πρόσθεσε ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας.

Το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν δήλωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της «λειτουργούν κανονικά» και παρακολουθούν τι συμβαίνει. «Δεν επιδιώκουμε καμία κλιμάκωση, αλλά δεν υποχωρούμε όταν πρόκειται για την ασφάλεια και την κυριαρχία μας», ανέφερε το υπουργείο.

Δείτε επίσης