Κόσμος

Archie Battersbee: Μία «ανάσα» πριν σταματήσει η μηχανική υποστήριξη - Η Δικαιοσύνη απέρριψε το τελευταίο αίτημα

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας απέρριψε και το αίτημα για μεταφορά του 12χρονου σε κέντρο περίθαλψης

Archie Battersbee: Μία «ανάσα» πριν σταματήσει η μηχανική υποστήριξη - Η Δικαιοσύνη απέρριψε το τελευταίο αίτημα
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

«Όχι» είπε το Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας στο αίτημα των γονέων του Archie Battersbee για μεταφορά του από το νοσοκομείο σε κάποιο κέντρο περίθαλψης, ώστε να πεθάνει «με αξιοπρέπεια», όπως ανέφεραν.

Το Ανώτατο Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα των γονέων μετά την εξέταση των κινδύνων για την υγεία του 12χρονου αγοριού.

Η μητέρα του, Hollie Dance, είχε δηλώσει πως ένα «αξιοπρεπές τέλος» ήταν το μόνο για το οποίο μπορούσε πια να παλέψει, καθώς έχασε όλες τις νομικές προσφυγές για να κρατηθεί ο μικρός στη μηχανική υποστήριξη.

Μάλιστα, είπε πως ήθελε «ο γιος της να περάσει τις τελευταίες του στιγμές» ιδιωτικά, με την οικογένειά του.

Ωστόσο, η δικαστής επεσήμανε πως εξέτασε όλες τις παραμέτρους και ενημερώθηκε από τους γιατρούς πως οι κίνδυνοι αυτής της διαδικασίας είναι «εξαιρετικά μεγάλοι». Θα μπορούσε να πέσει η αρτηριακή του πίεση, να γίνει κάποιο λάθος στη συνδεσμολογία των μηχανημάτων ή να υποστούν κάποια βλάβη.

Εξήγησε πως είναι προς το συμφέρον του ασθενή να παραμείνει στο νοσηλευτικό ίδρυμα μετά την αποσύνδεσή του από τη μηχανική υποστήριξη.

Τα μέτρα που θα ληφθούν από το νοσοκομείο θα διασφαλίσουν πως ο μικρός «θα μπορέσει να πεθάνει ειρηνικά και ιδιωτικά στην αγκαλιά της οικογένειας που αγαπούσε».

Οι γονείς του είχαν διορία μέχρι σήμερα στις 16:00 να κάνουν έφεση στην απόφαση, ενώ ο δικηγόρος τους διαμαρτυρήθηκε, αναφέροντας πως απαιτούνταν περισσότερος χρόνος.

Ο 12χρονος είναι σε κώμα από τις 7 Απριλίου όταν και υπέστη σοβαρές εγκεφαλικές βλάβες.

Η μητέρα του πιστεύει πως πνίγηκε στην προσπάθειά του να συμμετάσχει σε ένα διαδικτυακό challenge.

Την Τετάρτη, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αρνήθηκε να εμπλακεί στην υπόθεση, κάτι που ήλπιζαν οι γονείς ώστε να μην αφαιρεθεί η μηχανική υποστήριξη.

Η δικαστής ευχήθηκε το παιδί να «έχει την ευκαιρία να πεθάνει εν ειρήνη, με την οικογένεια του, η οποία σήμανε πολλά για αυτόν, όπως και εκείνος σημαίνει πολλά για εκείνη».

Δείτε επίσης