Κόσμος

Νέα αμερικανική στρατιωτική βοήθεια 1 δις δολάρια στην Ουκρανία

Και συνολικά επιπλέον οικονομική βοήθεια 4,5 δισ. δολάρια

Νέα αμερικανική στρατιωτική βοήθεια 1 δις δολάρια στην Ουκρανία
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Τοντ Μπρέισιλ, οι ΗΠΑ θα παράσχουν νέων πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, ύψους 1 δισ. δολαρίων, το οποίο θα περιλαμβάνει πυρομαχικά για όπλα μεγάλης εμβέλειας και τεθωρακισμένα ιατρικά οχήματα.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο πακέτο που έχει εγκριθεί κατευθείαν από τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, στο πλαίσιο της εξουσίας που του παρέχει το αξίωμά του.

Το νέο πακέτο προστίθεται στη στρατιωτική βοήθεια ύψους περίπου 8,8 δισ. δολαρίων που έχουν παράσχει οι ΗΠΑ στην Ουκρανία από τις 24 Φεβρουαρίου οπότε ξεκίνησε η εισβολή της Ρωσίας στη χώρα.

Πιο αναλυτικά, το πακέτο περιλαμβάνει πυρομαχικά για τα πυραυλικά συστήματα εδάφους-αέρα HIMARS και NASAMS και έως και 50 τεθωρακισμένα ιατρικά μέσα μεταφοράς M113.

οικονομικό πακέτο $4,5 δις

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα στείλουν επιπλέον οικονομική βοήθεια ύψους 4,5 δισ. δολαρίων στην Ουκρανία, για την κάλυψη δημοσιονομικών αναγκών της κυβέρνησης Ζελένσκι, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό δημοσιονομικής στήριξης που έχουν παράσχει στην ουκρανική κυβέρνηση από την εισροή της Ρωσίας τον Φεβρουάριο στα 8,5 δισ. δολάρια, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο αμερικανικός Οργανισμός Διεθνούς Ανάπτυξης.

Η χρηματοδότηση, η οποία θα παρασχεθεί μέσω της Παγκόσμιας Τράπεζας σε συντονισμό με το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, θα παρασχεθεί στην κυβέρνηση της Ουκρανίας σε δόσεις, με την πρώτη εκταμίευση, ύψους 3 δισ. δολαρίων, θα αναμένεται τον Αύγουστο, σύμφωνα πάντα με τον αμερικανικό Οργανισμό Διεθνούς Ανάπτυξης.

Δείτε επίσης