Κόσμος

Ρωσία: Οικογένεια ομοφυλόφιλων φεύγει από τη χώρα – Απειλήθηκε και από την αστυνομία

Δύο ομοφυλόφιλες γυναίκες και η μικρή κόρη τους εγκαταλείπουν την Αγία Πετρούπολη. Τάχθηκαν κατά της εισβολής στην Ουκρανία

Ρωσία: Οικογένεια ομοφυλόφιλων φεύγει από τη χώρα –  Απειλήθηκε και από την αστυνομία
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η οικογένεια της Βικτόρια Μπελιάγεβα και της Μαρίνα Αρκούσα στη Ρωσία θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει την Αγία Πετρούπολη, όπου οι δύο ομοφυλόφιλες γυναίκες μεγαλώνουν την κόρη τους, μετά -τις πολυάριθμες απειλές που δέχθηκε, ακόμα και από την αστυνομία.

Η Βικτόρια Μπελιάγεβα και η Μαρίνα Αρκούσα, από τη στιγμή που καταδίκασαν τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, άρχισαν να δέχονται απειλές. Η οικογένεια απευθύνθηκε την αστυνομία, αλλά αντί για προστασία, δέχθηκε απειλές από την ίδια την αστυνομία.

Σύμφωνα με το OVD-info, η Μπελιάγεβα και η Αρκούσα είχαν ταχθεί πολλές φορές κατά της στρατιωτικής εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Μάλιστα, οι δύο γυναίκες δημοσίευσαν στο διαδίκτυο δικές τους φωτογραφίες με αντιπολεμικά πλακάτ. Στις φωτογραφίες απεικονίζονταν και η κόρη τους Αλίσα.

Στα προσωπικά τους δεδομένα απόκτησαν πρόσβαση τα προσκείμενα στην εξουσία κανάλια του Telegram, με αποτέλεσμα να αρχίσουν εναντίον της Μπελιάγεβα και της Αρκούσα απειλές από ανώνυμους χρήστες. Οι εν λόγω άγνωστοι δημοσίευσαν τη διεύθυνση κατοικίας της οικογένειας, με αποτέλεσμα στα τέλη Ιουλίου, στην είσοδο του σπιτιού τους, να ρίξουν ένα σημείωμα που έγραφε: «Θάνατος στις λεσβίες από το διαμέρισμα (αριθμός)».

Τότε η οικογένεια απευθύνθηκε στην αστυνομία, αλλά δεν έλαβε καμία απάντηση. Ωστόσο μερικές μέρες αργότερα, τους επισκέφθηκαν στο σπίτι εκπρόσωποι των οργάνων κηδεμονίας και αστυνομικοί. Ερεύνησαν το διαμέρισμα και δήλωσαν ότι η οικογένεια ασχολείται με προπαγάνδιση της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ σε ανηλίκους, για αυτό είναι αναγκαίο να γίνει έλεγχος.

Την επόμενη μέρα επισκέφθηκε την οικογένεια ένας άνδρας με πολιτικά, ο οποίος συστήθηκε ως εκπρόσωπος του τμήματος Ποινικής Δίωξης. Αρχικά ο ίδιος είπε ότι ψάχνει να βρει έναν άνδρα, αλλά στη συνέχεια άρχισε να κάνει ερωτήματα για τη δράση τους ως ακτίβιστριες.

Μετά από μερικές ημέρες η οικογένεια πήρε την απόφαση να φύγει από τη Ρωσία φοβούμενη για την ασφάλειά της, κυρίως για την ασφάλεια της κόρης τους.

Άλλα περιστατικά εναντίον ατόμων της ΛΟΑΤΚΙ στη Ρωσία

Παράλληλα, στην πόλη Γιεκατερίνεμπουργκ η αστυνομία άσκησε δίωξη διοικητικού χαρακτήρα εναντίον του καλλιτέχνη τραβεστί, «Βόμβα Κιμπερσίσι, επειδή τραγουδούσε σε γκέι κλαμπ τον εθνικό ύμνο, κρατώντας στα χέρια του τη σημαία των ΛΟΑΤΚΙ. μεταδίδει το E1.ru.

Η δίωξη εναντίον του καλλιτέχνη, που υπήρξε βετεράνος του πολέμου στην Τσετσενία, ασκήθηκε με βάση το άρθρο περί προσβολής κρατικών συμβόλων.

«Ο τραγουδιστής, όπως και το ίδιο το κέντρο διασκέδασης, στο οποίο σημειώθηκε το περιστατικό αυτό, ήδη ζήτησαν συγγνώμη για το συμβάν, παραδεχόμενοι ότι ορθώς ενήργησαν οι αστυνομικοί. Τα Μέσα Ουράλια δεν είναι Αμερική και δεν είναι Ευρώπη με τις ψευδοδημοκρατίες τους, τέτοιου είδους ‘κόλπα’ δεν θα περάσουν σε εμάς ποτέ», δήλωσε ο Γκορελίχ.

Στις 7 Αυγούστου ο αναπληρωτής πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής για την οικογένεια, τις γυναίκες και τα παιδιά της Κρατικής Δούμας (κάτω βουλή) Βιτάλι Μιλόνοφ, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην οποία επέκρινε την εμφάνιση του καλλιτέχνη πρότεινε η «Βόμβα Κιμπερσίσι» να σταλεί εξαναγκαστικά για ψυχιατρική θεραπεία.

Δείτε επίσης