Κόσμος

Ουκρανία: Δύο νεκροί και δύο τραυματίες από έκρηξη νάρκης σε παραλία στην Οδησσό

Η νάρκη εξερράγη ενώ τα θύματα κολυμπούσαν σε παραλία χωριού στη Μαύρη Θάλασσα. Δείτε βίντεο που έχει καταγράψει τη στιγμή της έκρηξης

Ουκρανία: Δύο νεκροί και δύο τραυματίες από έκρηξη νάρκης σε παραλία στην Οδησσό
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Το γύρο του Διαδικτύου κάνει σήμερα Δευτέρα βίντεο στο οποίο έχει καταγραφεί η σοκαριστική στιγμή κατά την οποία δυο άνθρωποι ανατινάζονται την ώρα που κολυμπούν σε χωριό της Οδησσού, από έκρηξη νάρκης τοποθετημένης στην παραλία.

Δύο ακόμη λουόμενοι στην παραλία τραυματίστηκαν από την έκρηξη στο παραθαλάσσιο χωριό Ζατόκα της Μαύρης Θάλασσας.

Το αιματηρό περιστατικό λαμβάνει χώρα την ίδια στιγμή που οι αρχές της Οδησσού κάλεσαν τους κατοίκους να μην κολυμπούν στα νερά δίπλα στην εμπόλεμη πόλη-λιμάνι και μάλιστα προχώρησαν στο κλείσιμο των παραλιών αυτό το καλοκαίρι, φοβούμενες ρωσικές αεροπορικές επιδρομές σε πολυσύχναστα σημεία.

Είχε προηγηθεί η έκρηξη μιας άλλης νάρκης σε παραλία της Οδησσού τον Ιούνιο, η οποία σκότωσε έναν 50χρονο πατέρα μπροστά στα μάτια της τρομοκρατημένης οικογένειάς του.

Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εκτιμά ότι χιλιάδες ρωσικές νάρκες έχουν τοποθετηθεί στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή στα τέλη Φεβρουαρίου. Ορισμένες ενεργοποιούνται με την επαφή, ενώ άλλες πυροδοτούνται σε τυχαία χρονικά διαστήματα, αποτελώντας σημαντική απειλή για τους αμάχους.

Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι η Ουκρανία είναι συμβαλλόμενο μέρος της Συνθήκης Απαγόρευσης Ναρκών του 1997 - αν και η Ρωσία δεν υπέγραψε τη συμφωνία.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ένα πακέτο χρηματοδότησης ύψους 89 εκατομμυρίων δολαρίων για την εκκαθάριση της Ουκρανίας από τις νάρκες.

Δείτε επίσης