Κόσμος

Τουρκία: Νέος προκλητικός χάρτης των Γκρίζων Λύκων με προσαρτημένο και... τμήμα της Κρήτης

Ο καθηγητής Τουργκούτ Τοκ, πρόεδρος των Γκρίζων Λύκων του Ντένιζλι, ανάρτησε στο Twitter τον χάρτη - πρόκληση

Τουρκία: Νέος προκλητικός χάρτης των Γκρίζων Λύκων με προσαρτημένο και... τμήμα της Κρήτης
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Οι Γκρίζοι Λύκοι για άλλη μία φορά παρουσίασαν τα όνειρά τους, καθώς μέλος της υπερεθνικιστικής οργάνωσης, ο καθηγητής Τουργκούτ Τοκ, ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ακόμα έναν προκλητικό χάρτη, που μοιράζει το Αιγαίο στα δύο, δίνοντας στην Τουρκία ακόμα και τμήμα της Κρήτης.

Ο Τοκ είναι καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Παμούκαλε (πόλη στην επαρχία Ντένιζλι) και είναι ταυτόχρονα και πρόεδρος του παραρτήματος των Γκρίζων Λύκων στο Ντένιζλι. Το Ντένιζλι είναι πόλη και πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας, στη νοτιοδυτική Τουρκία.

Στον χάρτη που ανάρτησε στο Twitter, ο Τοκ διακρίνεται πως είναι τουρκικά σχεδόν όλα τα νησιά του Αιγαίου, η Κρήτη και η Κύπρος.

Στη λεζάντα γράφει: «Ίσως αύριο, ίσως κοντά στο αύριο…». Γράφει ακόμα ότι «άλλοι χαράσσουν τον χάρτη αυτών που ζητάνε πρώτα άδεια», σε έναν σαφέστατο υπαινιγμό ότι η κυβέρνηση δεν κάνει τη δουλειά της όπως πρέπει γιατί ζητεί άδειες, άρα, όσο ζητεί άδειες άλλοι θα φτιάξουν τον χάρτη που επιθυμεί.

Σύμφωνα με τα tourkikanea.gr, στην ανάρτηση του ο Τοκ προσθέτει: «Ζήτω η ανεξάρτητη Τουρκμενική Δημοκρατία», εννοώντας εδάφη τα οποία η Τουρκία θέλει ν’ αρπάξει από τη Συρία (με μπλε χρώμα στον χάρτη).

Δείτε επίσης