Κόσμος

Ισόβια από γερμανικό δικαστήριο για την τραγωδία στο Τρίερ - Πέντε νεκροί και 15 τραυματίες από την πτώση αυτοκινήτου σε πλήθος

Ανάμεσα στους νεκρούς ήταν ο 45χρονος Έλληνας Γιώργος Κομπιλίρης και η μόλις 5 μηνών κόρη του Βιργινία

Ισόβια από γερμανικό δικαστήριο για την τραγωδία στο Τρίερ - Πέντε νεκροί και 15 τραυματίες από την πτώση αυτοκινήτου σε πλήθος
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Ισόβια κάθειρξη επέβαλε το αρμόδιο γερμανικό δικαστήριο στον οδηγό που έριξε το αυτοκίνητό του πάνω στο πλήθος σε πεζόδρομο της πόλης Τρίερ το 2020, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένας Έλληνας πατέρας με το μωρό του.

Συγκεκριμένα στην τραγωδία του Τρίερ που συγκόλνισε την Γερμανία και την Ελλάδα ανάμεσα στους πέντε νεκρούς ήταν και ο 45χρονος Γιώργος Κομπιλίρης και η 9 εβδομάδων κορούλα του Βιργινία, ενώ άλλοι 15 άνθρωποι τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με την ετυμηγορία τουι γερμανικού δικαστηρίου, που εκδόθηκε την Τρίτη (16.08.2022), ο 52χρονος υπαίτιος οδηγός καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, ενώ προβλέπεται και η ψυχιατρική παρακολούθηση και θεραπεία του.

Η απόφαση στο σκεπτικό της αναφέρει ότι ,ο Μπερντ Β. φέρεται να έριξε εσκεμμένα το αυτοκίνητό του πάνω στο πλήθος, οδηγώντας υπό την επήρεια αλκοόλ. Δεν είχε σταθερή διεύθυνση κατοικίας και πριν από την τραγωδία είχε περάσει αρκετές νύχτες μέσα στο τζιπ του.

Ο συνήγορος υπεράσπισης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

Ανακουφισμένος από την δικαστική απόφαση δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Χιλσέμερ, ο οποίος έχασε την αδερφή του σε εκείνη την επίθεση.

Δείτε επίσης