Κόσμος

ΗΠΑ: Οκτώ φορές ισόβια για τον τζιχαντιστή που ήταν μέλος των «Μπιτλς»

Κρίθηκε ένοχος για τις δολοφονίες τεσσάρων Αμερικανών. Την ποινή ανακοίνωσε δικαστής Τ.Σ. Έλις

ΗΠΑ: Οκτώ φορές ισόβια για τον τζιχαντιστή που ήταν μέλος των «Μπιτλς»
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Αμερικανικό Δικαστήριο καταδίκασε σήμερα Παρασκευή (19.08.2022) σε οκτώ φορές ισόβια κάθειρξη τον Ελ Σάφι Ελ Σέιχ, μέλος του πυρήνα των «Μπιτλς», της ομάδας ειδικευμένης στις απαγωγές, τους βασανισμούς και τις φρικιαστικές δολοφονίες δυτικών ομήρων, στις τάξεις των τζιχαντιστών.

Ο Ελ Σαφί ελ Σεΐχ, 33 ετών και πρώην Βρετανός πολίτης, κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο τον περασμένο Απρίλιο για συμμετοχή στις δολοφονίες τεσσάρων Αμερικανών, των δημοσιογράφων Τζέιμς Φόλεϊ και Στίβεν Σότλοφ και των εργαζομένων σε ανθρωπιστικούς οργανισμούς Πίτερ Κάσιγκ και Κέιλα Μιούλερ.

Ο δικαστής Τ.Σ. Έλις ανακοίνωσε ότι του επιβλήθηκε ποινή οκτάκις ισοβίων δεσμών.

Τα μέλη του πυρήνα ονομάστηκαν «Μπιτλς» λόγω της αγγλικής προφοράς τους.

Ο Τζέιμς Φόλεϊ, ο Στίβεν Σότλοφ και ο Πίτερ Κάσιγκ αποκεφαλίστηκαν και οι εκτελέσεις τους βιντεοσκοπήθηκαν και δημοσιοποιήθηκαν. Σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, η Κέιλα Μιούλερ βιάστηκε κατ’ επανάληψη από τον τότε ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους, τον Άμπου Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, πριν να την σκοτώσουν στη Συρία.

Άλλο ένα μέλος του πυρήνα, ο Αλεξάντα Κότεϊ, καταδικάστηκε επίσης σε ισόβια στις αρχές του έτους, αφού δήλωσε ένοχος για τις δολοφονίες των τεσσάρων Αμερικανών.

Ο Μοχάμαντ Εμουάζι, που ήταν επίσης μέλος των «Μπιτλς», σκοτώθηκε στη Συρία το 2015 σε κοινή επιχείρηση των ΗΠΑ και της Βρετανίας.

Δείτε επίσης