Κόσμος

«Κόκκινα Βέλη»: Σεξ και αλκοόλ στον αέρα – Η RAF σκέφτεται να διαλύσει τα καμάρια των αιθέρων

Πρωτοφανή σκάνδαλα από τους πιλότους της περίφημης μοίρας επιδείξεων, με επικίνδυνα παιχνίδια «ρώσικης ρουλέτας» με αλκοόλ, εκφοβισμούς και σεξουαλική παρενόχληση.

«Κόκκινα Βέλη»: Σεξ και αλκοόλ στον αέρα – Η RAF σκέφτεται να διαλύσει τα καμάρια των αιθέρων
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Μια σειρά από πειθαρχικά παραπτώματα συνθέτουν το μεγαλύτερο σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει στην ιστορία της και η Βρετανική Βασιλική Πολεμική Αεροπορία δεν αποκλείεται να αποφασίσει να διαλύσει τα Κόκκινα Βέλη, τους περίφημους Red Arrows.

Έρευνα για τους πιλότους της μοίρας έδειξε ότι έπαιζαν το παιχνίδι «Met roullete», στο οποίο έπιναν αλκοόλ μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, αν μια επίδειξη κινδύνευε να ακυρωθεί λόγω κακών καιρικών συνθηκών, ενώ μερικές φορές, οι πιλότοι των Red Arrows ήταν τόσο μεθυσμένοι πριν από τις προγραμματισμένες ακροβατικές επιδείξεις που ήταν «τυχεροί» όταν αυτές ακυρώνονταν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πιλότοι κατέταξαν την πτητική ικανότητα με βάση την ελκυστικότητα των γυναικών διασημοτήτων – με μια καλή εμφάνιση να είναι μια «Meghan Markle», μια αξιοπρεπής μια «Sienna Miller» και μια κακή επίδειξη μια «Susan Boyle», επιδεικνύοντας ρατσιστικές συμπεριφορές.

Επίσης, αποκαλύφθηκαν δεκάδες περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης γυναικών -εργαζομένων στην μοίρα, σε σημείο που όπως σημειώνεται «είχε δημιουργηθεί ένα έντονα τοξικό και σεξιστικό περιβάλλον».

Ένα αμυντικός αναλυτής πρότεινε ότι τα Red Arrows θα μπορούσαν να καθηλωθούν μόνιμα λόγω ζημίας στη φήμη τους.

Οποιαδήποτε τέτοια απόφαση θα ληφθεί μόνο μετά τη δημοσίευση έκθεσης που παραγγέλθηκε από τον επικεφαλής της RAF, αρχιστράτηγο Sir Mike Wigston, η οποία θα ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες, μετά την έρευνα που έγινε, ενώ λέγεται πως τα μέλη των Red Arrows λέγεται ότι την γλίτωναν στο παρά πέντε καθώς κάποιος τους ενημέρωνε.

Η έκδοσή της έρευνας που διεξάγεται είχε προγραμματιστεί για τον Μάιο αλλά καθυστέρησε του λόγω του όγκου των αποδεικτικών στοιχείων. Περισσότερο από 40 μέλη του προσωπικού, μεταξύ των οποίων και πολλές γυναίκες, παρείχαν 250 ώρες μαρτυρίας στο πλαίσιο της έρευνας, αν και ορισμένοι δήλωσαν ότι απειλήθηκαν να μην δώσουν κατάθεση από ανώτερους ηγέτες που ήθελαν να «κρύψουν τις καταγγελίες κάτω από το χαλί». Σε αυτό το κλίμα, ο αμυντικός αναλυτής Francis Tusa δήλωσε πως «πρέπει να τεθεί το ζήτημα του κατά πόσον το Red Arrows μπορεί να συνεχίσει με την τρέχουσα μορφή του, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας διάλυσης. Εάν η έκθεση, και τονίζω εάν, είναι τόσο καταδικαστική όσο θεωρείται ότι είναι, η υπηρεσία δεν θα μπορούσε να συνεχίσει να υποστηρίζει τα Red Arrows με τη σημερινή τους μορφή. Η μονάδα είναι πολύ υψηλού προφίλ για να προσελκύει τόση αρνητική δημοσιότητα για πολύ καιρό».

Δείτε επίσης