Κόσμος

Live όλες οι εξελίξεις: Ώρες αγωνίας για την Ελισάβετ, επιδεινώθηκε η υγεία της - Σύσσωμη η βασιλική οικογένεια στο πλευρό της

«Πιο κρίσιμη από ποτέ η κατάσταση της υγείας της», μεταδίδει το BBC - Είναι υπό παρακολούθηση, σε επιφυλακή οι γιατροί της - «Όλη η χώρα είναι εξαιρετικά ανήσυχη από τα νέα», δήλωσε η Λιζ Τρας

Live όλες οι εξελίξεις: Ώρες αγωνίας για την Ελισάβετ, επιδεινώθηκε η υγεία της - Σύσσωμη η βασιλική οικογένεια στο πλευρό της
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Τα σημερινά νέα που ανακοίνωσε το Παλάτι για τη βασίλισσα Ελισάβετ, έχουν «ταρακουνήσει» σύσσωμη την πολύπαθη Βρετανία, που βρίσκεται στη «σκιά» μίας πρωτοφανούς κρίσης, ενεργειακής και πολιτικής, ενώ μόλις προχθές διορίστηκε η νέα πρωθυπουργός της χώρας, Λίζ Tρας.

Σύμφωνα με το Παλάτι, η βασίλισσα Ελισάβετ τίθεται υπό ιατρική παρακολούθηση, καθώς η κατάσταση της υγείας της παρουσιάζει επιδείνωση. Ήδη, όπως έχει γίνει γνωστό, έχουν ενημερωθεί όλα τα μέλη της οικογένειάς της και οι γιατροί της είναι σε επιφυλακή. Μάλιστα, ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα Πάρκερ πηγαίνουν κοντά της.

Οι ανησυχίες για την κατάσταση της υγείας της Βασίλισσας Ελισάβετ έχουν ενταθεί μετά και την εμφάνισή της στην πρόσφατη επίσκεψη της νέας πρωθυπουργού στο Ανάκτορο του Μπαλμόραλ στην Σκωτία.

Εκπρόσωπος του Παλατιού δήλωσε: «Μετά από νέες εξετάσεις σήμερα το πρωί οι γιατροί της Βασίλισσας ανησύχησαν και αποφάσισαν να είναι διαρκώς υπό παρακολούθηση».

«Πολύ σοβαρή η κατάσταση», αναφέρει το BBC

Στο μεταξύ, σύμφωνα με δημοσιογράφο του BBC, η κατάσταση της υγείας της βασίλισσας Ελισάβετ είναι πιο κρίσιμη από κάθε άλλη φορά, όπως αποδεικνύει και το γεγονός πως τα μέλη της βασιλικής οικογένειας συγκεντρώνονται στο Ανάκτορο Μπαλμόραλ της Σκωτίας.

Σύσσωμη η οικογένεια στο πλευρό της

Στο Μπαλμόραλ βρίσκεται εδώ και λίγη ώρα και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ. Η δούκισσα της Κορνουάλης επρόκειτο αύριο Παρασκευή να τελέσει τα εγκαίνια σε νέο κέντρο επισκεπτών στα σύνορα της Σκωτίας. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της βασιλικής οικογένειας τα εγκαίνια «φαίνεται πιθανό» ότι θα ακυρωθούν. Στη συνέχεια έγινε γνωστό ότι στο κάστρο της Σκωτίας βρίσκεται η πριγκίπισσα Άννα, ενώ κατευθύνονται οι πρίγκιπες Άντριου και Έντουαρντ. Η δούκισσα του Κέιμπριτζ δεν συνόδευσε τον πρίγκιπα Ουίλιαμ και παρέμεινε στο Ουίνδσορ, καθώς σύμφωνα με το παλάτι του Κένσινγκτον, ήταν η πρώτη μέρα του πρίγκιπα Τζορτζ, της Σάρλοτ και του Λούις στο νέο τους σχολείο.

Ανησυχία από τη Λιζ Τρας και τον Κιρ Στάρμερ

Ολόκληρη η χώρα ανησυχεί», μετά τις εξελίξεις σχετικά με την υγεία της βασίλισσας, δήλωσε η Λιζ Τρας. «Οι σκέψεις μου βρίσκονται με την Μεγαλειότητά της την βασίλισσα και την οικογένειά της», δήλωσε ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος Κιρ Στάρμερ εκφράζοντας την βαθιά του ανησυχία και προσθέτοντας ότι συμμερίζεται με ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο τις ελπίδες για την ανάρρωσή της.

Τη βαθιά της ανησυχία για την υγεία της βασίλισσας εξέφρασε και η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζιον .

Η υγεία της Ελισάβετ επιδεινώθηκε από τον Οκτώβριο του 2021, όταν πέρασε μια νύχτα σε νοσοκομείο, για λόγους που δεν διευκρινίστηκαν ποτέ. Στη συνέχεια, αναγκάστηκε να περιορίσει τις δημόσιες εμφανίσεις της και ανέθεσε ορισμένα από τα καθήκοντά της στους προφανείς διαδόχους της, τον γιο της Κάρολο και τον εγγονό της Ουίλιαμ. Τον Μάιο, ο πρίγκιπας Κάρολος εκφώνησε στη θέση της, για πρώτη φορά στα χρονικά, την ομιλία της ενώπιον του Κοινοβουλίου, ένα από τα κορυφαία συνταγματικά καθήκοντα του μονάρχη στη Βρετανία.

Στις αρχές Ιουνίου, οι Βρετανοί γιόρτασαν επί τέσσερις ημέρες τη συμπλήρωση 70 ετών από την ανάρρησή της στον θρόνο. Η Ελισάβετ όμως, η μακροβιότερη και γηραιότερη εν ενεργεία βασίλισσα στον κόσμο, ήταν σχεδόν απούσα από τους εορτασμούς του πλατινένιου ιωβηλαίου της: μόλις δύο φορές εμφανίστηκε, για λίγα λεπτά, στο μπαλκόνι του Μπάκιγχαμ, για να χαιρετίσει τους δεκάδες χιλιάδες υπηκόους της.

Βρετανικό κοινοβούλιο: Η βασίλισσα στις σκέψεις και τις προσευχές μας

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων, Λίντσεϊ Χόιλ, ανέφερε ότι η βασίλισσα βρίσκεται στις σκέψεις και τις προσευχές των μελών του κοινοβουλίου.

«Ξέρω ότι μιλάω εξ ονόματος ολόκληρης της Βουλής όταν λέω ότι στέλνουμε τις καλύτερες ευχές μας», είπε.

Ο βρετανικός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας BBC διέκοψε το πρόγραμμά του, μεταδίδοντας τα νέα για την κατάσταση της υγείας του.

Δείτε επίσης