Κόσμος

Βραβευμένοι, έγκριτοι και έμπειροι: Ποιοί είναι οι γιατροί που παρακολουθούν την Ελισάβετ στο κάστρο του Μπαλμόραλ

Ο επικεφαλής γιατρός της Βασίλισσας έχει λάβει τον τίτλο του Ιππότη το 2021

Βραβευμένοι, έγκριτοι, έμπειροι: Ποιοι είναι οι γιατροί που παρακολουθούν την Ελισάβετ στο κάστρο του Μπαλμόραλ
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Πλήρως εξοπλισμένο από ιατρικής πλευράς είναι το ιστορικό κάστρο Μπαλμόραλ στη Σκωτία, εκεί όπου βρίσκεται η Βασίλισσα Ελισάβετ και τελεί υπό ιατρική παρακολούθηση, μετά από σχετική εντολή των γιατρών της.

Η βρετανική βασιλική οικογένεια έχει τους δικούς της βασιλικούς γιατρούς με επικεφαλής τον καθηγητή σερ Χιού Τόμας που βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό της.

Έχει εργαστεί στο Royal Medical Household επί 16 χρόνια και έχει λάβει τον τίτλο του Ιππότη το 2021. Σε συνέντευξή του ο ίδιος δήλωσε ότι το να είσαι γιατρός της Βασίλισσας ήταν «μεγάλη τιμή» και «ένας πολύ ευχάριστος και ικανοποιητικός ρόλος».

Άλλα μέλη του βασιλικής ιατρικής ομάδας περιλαμβάνουν τον γιατρό Σάτια Μπατατσάρια, έναν έγκριτο γιατρό με περισσότερα από 20 χρόνια εμπειρίας ως χειρουργός, ενώ, εάν κριθεί απαραίτητο, και η κατάσταση της Βασίλισσας επιδεινωθεί δραματικά, ενδέχεται να μεταφερθεί στο ιδιωτικό νοσοκομείο King Edward VII.

«Η 96χρονη μονάρχης συνεχίζει να αισθάνεται άνετα στο Μπαλμόραλ», αναφέρεται σε σύντομη ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ. Η ιδιωτική αυτή κατοικία στη Σκωτία είναι το μέρος στο οποίο παραθερίζει παραδοσιακά η Βασίλισσα Ελισάβετ μαζί με την οικογένειά της.

Το Μπαλμόραλ είναι μία από τις κατοικίες της βρετανικής βασιλικής Οικογένειας από το 1852, παραμένει στην ιδιωτική ιδιοκτησία της βασίλισσας και δεν αποτελεί μέρος των ιδιοκτησιών του Στέμματος.

Δείτε επίσης