Κόσμος

Πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι: Ένα SMS τους φέρνει πιο κοντά –«Ενωμένοι στη θλίψη», αλλά ούτε κουβέντα στο παρασκήνιο

Ενόψει της κηδείας της βασίλισσας Ελισάβετ, άγνωστο παραμένει αν τα δύο αδέλφια καταφέρουν να παραμερίσουν τις διαφορές τους

Πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι: Ένα SMS τους φέρνει πιο κοντά –«Ενωμένοι στη θλίψη», αλλά ούτε κουβέντα στο παρασκήνιο
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Η κοινή εμφάνιση των τεσσάρων - Ουίλιαμ, Κέιτ Μίντλετον, Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ - ήρθε μόλις δύο ημέρες μετά τη συνάντηση Γουίλιαμ και Χάρι στο Μπαλμόραλ, κατά την οποία δεν αντάλλαξαν κουβέντα.

Η επιδείνωση της υγείας της 96χρονης βασίλισσας ήταν ξαφνική, με τον Κάρολο να αποτελεί το μόνο από τα παιδιά ή τα εγγόνια της που κατάφερε να βρεθεί στο πλευρό της πριν πεθάνει. Όπως περιγράφει η Daily Mail, στο κάστρο του Μπαλμόραλ όπου έσπευσε η βασιλική οικογένεια καθώς πέθαινε η Ελισάβετ, τα δύο αδέλφια δεν αντάλλαξαν κουβέντα μεταξύ τους. Γουίλιαμ και Κάρολος πήγαν στο σπίτι του βασιλιά στο Μπίρκχολ στη Σκωτία, ενώ ο Χάρι έμεινε με την υπόλοιπη οικογένεια στο Μπαλμόραλ το βράδυ της Πέμπτης. Κατόπιν έγινε γνωστό ότι, με παρέμβαση του Καρόλου, δεν είχε πάει στο Μπαλμόραλ και η Μέγκαν Μαρκλ, η οποία ήθελε να πάει στο κάστρο αλλά δεν της επετράπη, καθώς θα μαζευόταν αυστηρά η στενή οικογένεια.

Στο Μπαλμόραλ, μάλιστα, έγιναν δύο διαφορετικά δείπνα εκείνο το βράδυ. Το ένα ήταν για το νέο βασιλιά και τον διάδοχό του, το άλλο ήταν για την υπόλοιπη οικογένεια…

Πάντως, η κοινή εμφάνιση του Σαββάτου έγινε κατόπιν πρωτοβουλίας του Γουίλιαμ, ο οποίος πιστεύει ότι η οικογένεια πρέπει να είναι ενωμένη σε αυτή τη συγκυρία, μετά τον χαμό της βασίλισσας Ελισάβετ: Του έστειλε ένα SMS και μια ενδεικτική ώρα συνάντησης.

«Συνέβη πολύ γρήγορα - αξιοσημείωτο πραγματικά αν σκεφτεί κανείς ότι δεν είδαν ο ένας τον άλλον στη Σκωτία» δήλωσε άνθρωπος του παλατιού και ππρόσθεσε ότι δεν έγινε κατόπιν εντολής του πατέρα τους. Να σημειωθεί ότι η κοινή εμφάνιση άργησε κατά 45 λεπτά, κάτι που ενδεχομένως δείχνει ότι υπήρχε κάποια διαπραγμάτευση μεταξύ των δύο αδελφών.

Αφού επί 45 λεπτά μίλησαν με πολίτες και είδαν τα λουλούδια και τα αφιερώματα στη μνήμη της βασίλισσας, και οι τέσσερις μπήκαν στο ίδιο αυτοκίνητο και, με τον Γουίλιαμ να έχει τον απόλυτο έλεγχο στο τιμόνι, κατευθύνθηκαν προς το Long Walk με κατεύθυνση το Frogmore Cottage, το σπίτι του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ.

Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι οι σχέσεις των δύο βελτιώθηκαν. Η εφημερίδα Sun αναφέρει, συγκεκριμένα, ότι μια πηγή του παλατιού δήλωσε: «Σίγουρα δεν βρισκόμαστε στην ίδια κατάσταση με την κηδεία του Φίλιππου, όταν ο Γουίλιαμ και ο Χάρι δεν περπατούσαν δίπλα-δίπλα. Τα πράγματα δεν έχουν αλλάξει, αλλά δεν είναι τόσο έντονος ο θυμός και μπορούν να συνυπάρξουν. Αλλά η προχθεσινή εμφάνιση πραγματικά δεν αλλάζει τίποτα. Είναι η ίδια κατάσταση όπως στην κηδεία του πρίγκιπα Φίλιππου, όταν ο Γουίλιαμ και ο Χάρι έβαλαν στην άκρη τις διαφορές τους και στήριξαν ο ένας τον άλλον και τις οικογένειές τους εκείνη τη στιγμή».

Εξήγησε μάλιστα πως «εξακολουθεί να υπάρχει μια μεγάλη αίσθηση δυσπιστίας στον αέρα και για να διαλυθεί αυτή πρέπει να υπάρξει κάποια κίνηση συμφιλίωσης εκ μέρους εκείνων που κάνουν τον περισσότερο θόρυβο. Μέχρι να γίνει αυτό, ίσως δεν υπάρχει λόγος να προχωρήσουν τα πράγματα περαιτέρω».

Αυτό συμβαίνει καθώς η βασιλική οικογένεια προσπαθεί να παρουσιάσει ένα ενιαίο μέτωπο κατά την περίοδο του εθνικού πένθους, καθώς προσπαθούν να παραμερίσουν τις διαφορές τους για το γενικότερο καλό μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ Β' στο Μπαλμόραλ την Πέμπτη. Ενώ οι ρυθμίσεις για την εξόδιο ακολουθία είναι ακόμη υπό διαμόρφωση, γίνονται συζητήσεις και είναι πιθανό Γουίλιαμ και Χάρι να στέκονται δίπλα-δίπλα κατά τη διάρκεια της πομπής. Αυτό θα σηματοδοτούσε μια σημαντική βελτίωση της σχέσης τους - στην κηδεία του παππού τους, πρίγκιπα Φίλιππου τον περασμένο Απρίλιο, το ζευγάρι χωρίστηκε από τον ξάδερφό τους Πίτερ Φίλιπς.

Το ποια μορφή θα πάρει η ανακωχή στην κηδεία της βασίλισσας τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου μένει να φανεί, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως ο πρίγκιπας Άντριου θα διαδραματίσει επίσης βασικό ρόλο, παρά τις αντιπαραθέσεις των τελευταίων ετών. Ο δούκας της Υόρκης, ο οποίος έχει βρεθεί σε δύσκολη θέση λόγω των σχέσων του με τον παιδόφιλο Τζέφρι Επστάιν, αναμένεται να συμμετάσχει κανονικά στις εκδηλώσεις τιμής για τη βασίλισσα, με βασιλικές πηγές να λένε ότι απλώς δεν υπάρχει περίπτωση να αποκλειστεί. Ωστόσο, παρά αυτή τη φαινομενική... αναστολή περιορισμών, φαίνεται ότι δεν υπάρχει πλέον τρόπος να επιστρέψει στη δημόσια ζωή, καθώς τόσο ο βασιλιάς όσο και ο πρίγκιπας της Ουαλίας είχαν δηλώσει προηγουμένως ότι δεν θα έχει επίσημο ρόλο κατά τη διάρκεια της βασιλείας τους.

Δείτε επίσης