Κόσμος

Αιθιοπία: Αεροπορική επιδρομή στην πρωτεύουσα της πολιτείας Τιγκράι

Στόχοι του βομβαρδισμού φέρεται να ήταν το κέντρο επιχειρηματικών σπουδών του πανεπιστημίου και ο τηλεοπτικός σταθμός της περιφερειακής κυβέρνησης στην πόλη

Ένας από τους στόχους της αεροπορικής επιδρομής φέρεται να ήταν ο τηλεοπτικός σταθμός της περιφερειακής κυβέρνησης στην πόλη
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Αεροπορική επιδρομή έπληξε σήμερα την πρωτεύουσα της πολιτείας Τιγκράι στα βόρεια της Αιθιοπίας, όπως δήλωσε ένας αξιωματούχος του νοσοκομείου.

Όπως μεταδίδουν τα πρακτορεία ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ και Reuters, ο Δρ. Κίμπρομ Γκεμπρεσελασιέ, διευθυντής του μεγαλύτερου νοσοκομείου στη Μεκέλε, δήλωσε ότι στο νοσοκομείο του μεταφέρθηκε ένας τραυματίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο άνθρωπος που μετέφερε τον τραυματία στο νοσοκομείο είπε ότι οι στόχοι του βομβαρδισμού ήταν το κέντρο επιχειρηματικών σπουδών του πανεπιστημίου της πόλης, αλλά και ο τηλεοπτικός σταθμός της περιφερειακής κυβέρνησης στην Τιγκράι.

Ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων της Αιθιοπίας συνταγματάρχης Γκετνέτ Αντάνε και ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Αιθιοπίας Λεγκέσε Τούλου δεν ανταποκρίθηκαν άμεσα σε αιτήματα σχολιασμού.

Δείτε επίσης