Κόσμος

Το Παρίσι σβήνει τα φώτα και χαμηλώνει τη θέρμανση: Στα σκοτάδια ο Πύργος του Άιφελ με τον τελευταίο επισκέπτη

Ποια μέτρα παίρνει η Πόλη του Φωτός για μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης κατά 10%

Σβήνουν τα φώτα στην «πόλη του φωτός»!
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

Δημαρχείο του Παρισιού, Πύργος Σεν-Ζακ, δημοτικά μουσεία, και δημαρχεία των διαμερισμάτων της πρωτεύουσας δεν θα φωτίζονται πλέον την νύχτα από τις 22.00, ενώ ο Πύργος του Άιφελ θα σβήνει με την αναχώρηση του τελευταίου επισκέπτη στις 23.45.

Τις ανακοινώσεις έκανε σήμερα η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό και εξήγησε ότι τα μέτρα θα ισχύσουν από τις 23 Σεπτεμβρίου. Όσο για τις γέφυρες της πρωτεύουσας, το τέλος του διακοσμητικού φωτισμού μπορεί να έρθει αν αυτό θα είναι σύμφωνο με τις απαιτήσεις ασφαλείας της ναυσιπλοΐας στο ποτάμι, διευκρίνισε ο αντιδήμαρχος Οικολογικής Μετάβασης, Νταν Λερτ.

Η θερμοκρασία στα δημοτικά κτίρια θα χαμηλώσει κατά έναν βαθμό στην ημέρα, από τους 19° στους 18° Κελσίου, εκτός των γηροκομείων και των βρεφονηπιακών σταθμών και στους 12° Κελσίου το βράδυ και τα σαββατοκύριακα, ανακοίνωσε επίσης η Αλ Ινταλγκό.

Ο δήμος του Παρισιού θα μεταθέσει επίσης την έναρξη λειτουργίας της θέρμανσης «πλησιάζοντας περισσότερο προς τον χειμώνα» και σε καθημερινή βάση η θέρμανση θα ξεκινά 30 λεπτά αργότερα, ενώ η θερμοκρασία των κολυμβητηρίων θα μειωθεί κατά έναν βαθμό, τόσο εντός του νερού όσο στους υπόλοιπους χώρους, καθώς σήμερα, είναι ρυθμισμένη στους 26 βαθμούς στο νερό και 27 στην ατμόσφαιρα.

Στόχος του σχεδίου περικοπών είναι η μείωση κατά ακόμη 10% της ενεργειακής κατανάλωσης της πόλης, που αντιστοιχεί την ενεργειακή κατανάλωση 226 σχολείων, διευκρινίζει η δήμαρχος του Παρισιού.

Δείτε επίσης