Κόσμος

Όσα ξέρει ο μπάτλερ... δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος: Από τα κορδόνια ως την τάπα, όλες οι πλουσιοπάροχες παραξενιές του Καρόλου

«Ιδιαίτερος στα.... πάντα» ο νέος Βασιλιάς - Η απαιτητική λίστα της καθημερινότητάς του - Τί γίνεται πίσω από τις κλειστές πόρτες του Μπάκιγχαμ - Μπάτλερ αποκαλύπτει...

Όσα ξέρει ο μπάτλερ... δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος: Από τα κορδόνια ως την τάπα, όλες οι πλουσιοπάροχες παραξενιές του Καρόλου
Αρθρογράφος: Vradini.gr
Από Vradini.gr

«Κακομαθημένος πρίγκιπας» είναι το παρατσούκλι που έχει δώσει στον βασιλιά Κάρολο το προσωπικό του στο Clarence House, όπου ζει με τη σύζυγό του βασίλισσα σύζυγο Καμίλα από το 2003 μέχρι και σήμερα.

Και πως να μην είναι... κακομαθημένος αφού οι απαιτήσεις του τρελαίνουν το υπηρετικό προσωπικό του παλατιού.

Λεπτομέρειες για τα πλουσιοπάροχα αιτήματα του πρώην πρίγκιπα της Ουαλίας αποκαλύφθηκαν στο ντοκιμαντέρ του Amazon Prime «Serving the Royals: Inside the Firm» του 2015.

Ο Paul Burrell, ο οποίος υπηρέτησε ως μπάτλερ της βασίλισσας Ελισάβετ και της πριγκίπισσας Νταϊάνα, αποκάλυψε τις ακριβείς οδηγίες που δίνονται στο προσωπικό του βασιλιά για τη φροντίδα του, από το σιδέρωμα των κορδονιών του μέχρι την τοποθέτηση οδοντόκρεμας στην οδοντόβουρτσά του.

Ο πρώην μπάτλερ ισχυρίστηκε ότι ο βασιλιάς Κάρολος είχε «τα πάντα φτιαγμένα από άλλους».

Οι πιτζάμες, τα κορδόνια και η τάπα

«Οι πιτζάμες του σιδερώνονται κάθε πρωί, τα κορδόνια των παπουτσιών του σιδερώνονται επίπεδα με σίδερο, η τάπα του μπάνιου πρέπει να είναι σε μια συγκεκριμένη θέση και η θερμοκρασία του νερού πρέπει να είναι απλώς χλιαρή», σε μια μπανιέρα «μόνο μισογεμάτη», είπε ο Burrell.

Το πρωϊνό του βασιλιά Κάρολου

Αφού ετοιμαστεί, η αυστηρή πρωινή ρουτίνα του βασιλιά Καρόλου συνεχίζεται με το πρωινό του.

«Ο πρίγκιπας Κάρολος έχει μια υγιεινή επιλογή για πρωινό. Θέλει σπιτικό ψωμί, ένα μπολ με φρέσκα φρούτα και φρέσκους χυμούς φρούτων», δήλωσε ο σεφ Graham Newbould, πρώην μέλος του βασιλικού προσωπικού.

«Όπου κι αν πηγαίνει ο πρίγκιπας στον κόσμο, το κουτί πρωινού πηγαίνει μαζί του. Έχει έξι διαφορετικά είδη μελιού, μερικά ειδικά μούσλι, τα αποξηραμένα φρούτα του και οτιδήποτε είναι λίγο ιδιαίτερο που είναι λίγο ιδιότροπος».

Υποτίθεται επίσης ότι επιμένει το τυρί και τα μπισκότα του να ζεσταίνονται σε μια συγκεκριμένη θερμοκρασία στο τέλος των γευμάτων και βάζει το προσωπικό του να έχει κοντά του έναν δίσκο για ζέσταμα, «αφού είναι ιδιαίτερος με τα πάντα», δήλωσε ένας γνώστης των όσων συμβαίνουν στο παλάτι στο MyLondon.

Μαζί με το κουτί του πρωινού του, ο βασιλιάς Κάρολος φέρεται να στέλνει ένα φορτηγάκι με τα υπάρχοντά του στα εξοχικά των φίλων του πριν από την άφιξή του για να ξεφορτώσει το «κρεβάτι, τα έπιπλα, ακόμη και τις φωτογραφίες του», ανέφερε η Τίνα Μπράουν στο «The Palace Papers».

Φέρεται να φέρνει ακόμη και το δικό του κάθισμα τουαλέτας και χαρτί υγείας Kleenex Velvet όπου πηγαίνει.

Δείτε επίσης